Hoera geslaagd: nieuwe assistent-looptrainers!!

Afgelopen zaterdag 15 april was het examen van de opleiding Assistent Loop- en wandeltrainer, gestart in januari van dit jaar. Een ‘gevarieerd’ deelnemersveld van 8 cursisten: 6 deelnemers van Atletiek Maastricht en 2 deelneemsters van andere clubs (STB Landgraaf & Achilles-Top Kerkrade) voor deze cursus. Naast het examen assistent looptrainer werd ook het examen assistent wandeltrainer afgenomen; 2 trainers gaan de slag bij het Trailrunnen en de Framerunners.  Het mooie is dat iedereen van elkaars discipline geleerd heeft: de wandeltrainer de looptrainers heeft geleerd dat wandeltraining ook een uitdaging kan zijn, een échte training is en dat wandeltechniek niet zoveel anders is dan de looptechniek. 

Het was een mooie en stralende zaterdag, iedereen had er veel zin in, ook de vele lopers uit de groepen die zich spontaan aangemeld hadden om mee te doen. Iedere trainer verzorgde een training met elementen van een warming-up, loopscholing, intervaltraining, core-stability- & krachttraining, fartlek en cooling down, het was allemaal aanwezig. Er was volop afwisseling en, voor wie wilde, voldoende uitdaging. De sfeer was ontspannen en positief, zoals tijdens de hele cursus. Alle trainers hebben naast trainersvaardigheden ook (al) kennis opgedaan over het belang van spierkracht/-core training, balans en coördinatie, mogelijkheden voor het motorisch leren, differentiëren en zelfs indirecte leervormen. En niet te vergeten: het gebruik van diverse materialen voor afwisselende trainingen. Leuk om te zien dat er dan ook heel veel materialen werden gebruikt tijdens de examens. 

Beste trainers, ben trots op hoe jullie gegroeid zijn en wat je bereikt hebt. Er staan weer 8 nieuwe en enthousiaste trainers voor div. groepen atleten. Dit is de start van ervaring opdoen en ervaring delen. Dat doen we samen, klop gerust bij elkaar en ook bij ons aan. Daarom vragen we aan jullie: breng je enthousiasme over op je medelopers en we hopen dat ieder van jullie een nieuwe cursist voor deze opleiding kan aanbrengen (najaar ’23?). Het was (weer) een plezier om jullie op te leiden.

Carla Arts & Hugo Wilhelmus (opleiders)

De geslaagden zijn:
Jessy Austen
Joris Goossens
Geert Hendrickx (Wandel)
Tejo Kessels
Peter Vandenboorn
Loes Zonneveld
Jacintha van der Meulen (Achilles-Top Kerkrade)
Irene Simons (STB Landgraaf)
Kijk hier voor een fotoreportage van deze stralende dag.

Delen met: