28e editie Zweit veur Leid

Op 28 januari 2024 vindt de 28e editie van Zweit veur Leid plaats, de oudste sponsorloop van de Benelux! Dit keer in een nieuwe opzet. Niet alleen worden bedrijven aangemoedigd om te sponsoren maar wordt ook aan de lopers gevraagd om in hun omgeving sponsoren te zoeken die een financiële bijdrage willen geven voor hun sportieve prestatie ten behoeve van het goede doel. Op een persoonlijke of op een teampagina wordt bijgehouden welk sponsorbedrag door het individu of team bij elkaar is gekregen. Familie, vrienden, kennissen en collega’s worden door jou uitgenodigd om deze pagina te bezoeken en een donatie achter te laten. Het goede doel is voor de komende jaren “Armoedebestrijding in Maastricht”. Concreet voor deze editie richt zich dat op het voorkomen dat kinderen met een lege maag en een lege broodtrommel naar school komen door de scholen te ondersteunen met keukenapparatuur voor het verstrekken van maaltijden op school.

Als AM willen we met een AM-team gaan deelnemen, er komt een eigen AM-sponsorpagina. Voor de leden van Atletiek Maastricht die willen deelnemen heeft Zweit veur Leid een speciaal inschrijftarief van € 5, gebruik daarvoor de volgende kortingscode: “AMLID5ZvL”. Inschrijven in het team van Atletiek Maastricht kan via de website: https://www.zweitveurleid.nl/teams/atletiek-maastricht/participate

Zweit veur Leid en Atletiek Maastricht hebben een bijzondere relatie. Niet alleen hebben we altijd de nodige vrijwilligers geleverd voor dit evenement maar ook een hoop enthousiaste deelnemers. Atletiek Maastricht moedigt haar leden aan om zich in te zetten voor het goede doel en er vooral een gezellige dag van te maken.

Er is behoefte aan vrijwilligers voor het verstrekken van koffie en thee voorafgaand aan de start, voor het signaleren van de route, voor het leveren van andere hand- en spandiensten. Je draagt daarmee je steentje bij aan een geweldig hardloopfeest. Doe je mee als vrijwilliger meld je dan door een e-mail te sturen naar Richard Leenards: richard.leenards@ziggo.nl

De opzet van Zweit veur Leid is gelijk aan de vorige jaren, wat betekent dat je op de dag zelf kan bepalen hoeveel rondjes van 3km je rent of wandelt (1, 2, 3 of 4). De start- en finishlocatie is dit jaar bij Tapijn, de route voert dan ook door de verschillende delen van het stadspark en over de stadsmuur. De start is om 13.30 en de uiterste finishtijd 15.00, kort erna zal het opgehaalde bedrag bekend worden gemaakt en kunnen we samen “oet zweite” onder genot van een drankje en muziek inclusief een mystery guest. Alle praktische info is hier te vinden: https://www.zweitveurleid.nl/praktische-info

Delen met: