Verslag 76e ENCI-Bergloop zondag 5 november

Afgelopen zondag was de 76e editie van de ENCI-Bergloop.

Vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd was een groepje vrijwilligers het parcours gaan verkennen en werden er enkele bomen van het parcours geruimd. Daarna heeft Natuurmonumenten nog een boom verwijderd, zodat het parcours vrij en veilig was.
De wedstrijddag begon grijs met veel wind en dat verbeterde niet. Logisch dat de kop van het artikel in De Limburger sprak over “Hard knokken voor de meters in loodzware omstandigheden”.

Deze omstandigheden waren voor iedereen gelijk: of je nu sneller bent, er wat langer over doet of framerunner bent. Het was zwaar, maar toch wel mooi. Dat zag je na afloop aan de tevreden gezichten.
Om 11 uur startte de korte cross van 4,4 km (1 ronde). Winnaar bij de mannen was Rick Paffen van Atletiek Maastricht in 15:47. Een hele mooi prestatie! Bij de dames werd Kirsten Maes van Unitas eerste in 19:01. Bij de lange cross 8,8 km (2 ronden) ging Per Velraeds van Ceaser met de 1ste prijs er vandoor in een tijd van 31:38. Eline Thijssen uit Nijmegen won bij de dames in 38:59.

Tijdens de lange cross werkte de framerunners hun wedstrijd af. Zoals altijd spatte het enthousiasme er van af en bij sommige zie je een enorm fanatisme. Het parcours voor de famerunners was 2 ronden om de vijver met ieder een begeleider erbij. Weer een mooie prestatie van iedereen op dit zware en modderige parcours.

Na de lange cross waren er nog 4 jeugdlopen waarbij veel clubleden meededen.
De fanatieke jonge atleten lieten zich niet beïnvloeden door de weersomstandigheden en liepen hun eigen wedstrijd. Een mooie prestatie!

Er deden in totaal 336 atleten mee aan deze editie van de ENCI-bergloop, waarvan ruim 90 leden van Atletiek Maastricht.
Zoals altijd is zo’n wedstrijddag organiseren niet mogelijk zonder vrijwilligers. Deze vrijwilligers doen dit voor alle atleten en de club. Een applaus hiervoor.

Wil je de sfeer (nog eens) meebeleven? Kijk hier voor foto’s & film!

Namens de Werkgroep ENCI-Bergloop
Marleen – Jo – Arno – Tonny – Rick – Kirsten – Mieke – Wil

Delen met: