Albert Heijn – Sportweek

BAANATLETIEK

Leeftijdsgroep < 18 jaar

Ben jij 7 jaar of ouder en wil je net zo snel kunnen sprinten als Dafne Schippers of Usain Bolt? Kom dan kennismaken met Atletiek Maastricht! Op drie zaterdagen van 11:30 tot 13:00 uur kun je bij ons op een echte atletiekbaan alle atletiekonderdelen uitproberen. Je leert dan bijvoorbeeld net zo goed hordelopen als Nadine Visser of kogelstoten als Melissa Boekelman. Deze meisjes deden mee aan de Wereldkampioenschappen Atletiek In Londen in augustus. Ook zal een echte atletiektrainer samen met jou gaan sprinten, verspringen, speerwerpen en discuswerpen. Kom onze startblokken uitproberen! Wacht niet te lang want vol = vol!

Leeftijdsgroep > 18 jaar

Ben jij 18 jaar of ouder en heb je bij de Wereldkampioenschappen Atletiek genoten van Dafne Schippers en Usain Bolt? Misschien heb je wel gedacht: ‘Dat wil ik ook!’ Kom dan kennismaken met atletiek bij Atletiek Maastricht! Op drie zaterdagen van 11:30 tot 13:00 uur kun je bij ons op een echte atletiekbaan alle atletiekonderdelen uitproberen. Een professionele atletiektrainer zal je begeleiden met de loop-, spring- en werpnummers. Hierbij kun je denken aan sprinten, speerwerpen, verspringen en discuswerpen. Wacht niet te lang want vol = vol!

 

HARDLOPEN

Waarom beginnen met hardlopen?

Je hoort je partner, collega of andere bekende, die een tijdje geleden begonnen is met hardlopen, vol enthousiasme vertellen over de keuze voor hardlopen die op enig moment gemaakt is. Er zijn vele goede redenen om met hardlopen te starten.

Je kunt bij Atletiek Maastricht tijdens enkele trainingen kennismaken met het hardlopen. Deskundige en ervaren looptrainers begeleiden gedurende 3 trainingen op een prettige én verantwoorde manier de beginnende hardlopers.

Elke training begint met een uitgebreide warming-up. Vervolgens zijn er enkele looptechnische oefeningen, bedoeld om de manier van lopen te verbeteren. Daarna wordt de kern van de training uitgevoerd: een tot enkele minuten in het aller rustigste tempo joggen, steeds onderbroken door een kortere of langere wandelpauze. Tenslotte is er een uitgebreide cooling-down, bestaande uit wandelen en enkele oefeningen. De trainingen vinden plaats op en rondom het sportpark Jekerdal, thuishaven van Atletiek Maastricht.

De 3 kennismakingstrainingen vormen een perfecte opstap naar de loopcursus voor beginnende hardlopers die Atletiek Maastricht tweemaal per jaar aanbiedt onder de naam “Samen-leren-hardlopen”. Na deze cursus kun je aansluiten bij één van de regulieren loopgroepen van Atletiek Maastricht. De website van Atletiek Maastricht voor meer informatie over de loopgroepen en trainingen.

 

SPORTIEF WANDELEN EN NORDIC WALKING

De afdeling wandelsport van Atletiekvereniging Maastricht biedt twee wandelvormen aan: Sportief Wandelen en Nordic Walking. Net als bij het hardlopen bestaan de trainingen uit intervaltraingen en duurtrainingen, maar dan wandelend. Ook wordt aandacht besteed aan loophouding en techniek en aan verschillende soorten oefeningen, denk aan rekoefeningen, losmakende oefeningen en krachtoefeningen. Naast de wekelijkse trainingen Sportief Wandelen en Nordic Walking worden natuurlijk ook kortere of langere wandeltochten gemaakt. 

De trainingen staan open voor iedereen. De Sportief Wandeltrainingen vinden plaats op dinsdagochtend, dinsdagavond, donderdagavond en zaterdagochtend. De Nordic Walkingtrainingen vinden plaats op woensdagavond en zaterdagochtend. 

Zorg voor gemakkelijk zittende kleding en wandelschoenen met een goed profiel.


 

Delen met: