Blessurepreventie: tips & core training voor hardlopers


Inhoud

Niemand wil uitvallen door een blessure en vindt het toch lastig om te investeren in “andere oefeningen” dan lekker rennen. Helaas wordt menig atleet pas bewust van zijn of haar eigen lichaam en het functioneren daarvan áls er een blessure ontstaan is. Te laat!

Wij gaan je helpen om als trainer doeltreffende oefeningen bij je hardlooptrainingen in te bouwen, zodat de juiste houdingsspieren in het dagelijks leven én tijdens het sporten gebruikt worden. Een van de belangrijkste preventies tegen blessures en uitval door blessures.

Bram en Hannie nemen je samen mee in kennis en trainingsvormen tijdens deze workshop.

Toch een geblesseerde loper? In ronde 2 is daar een andere specifieke workshop voor door Bruno Huber.

Hannie Huber & Bram Kroon

Hannie Huber is Docente Lichamelijke Opvoeding aan de Fontys Hogeschool Eindhoven en De Rooi Pannen Tilburg. Tevens Docente Opleiding Wandeltrainer 1, 2 en 3, Wandeltrainer 3, Nordic Walking trainster, Pilates Instructrice en eigenaresse van Many Moves – Beweging in Sport. Vanuit haar opgedane kennis met betrekking tot Pilates is Hannie tot de ontdekking gekomen dat het juiste gebruik van verschillende houdingsspieren tot een positief resultaat leidt in veel verschillende bewegingsvormen, waaronder wandelen.

Bram Kroon is Internist – vasculair geneeskundige Maastricht UMC+, marathonloper en hardlooptrainer bij AM. Blessurepreventie staat hoog in het vaandel, core-training kwam daarbij toen hij ontdekte dat dat dé manier is om blessures voor te blijven. 

Praktische informatie

Workshop 3.9: 15.25 – 16.40 uur

Locatie:
Verzamelpunt 1

Voor wie:
Looptrainers

Maximum aantal deelnemers:
19


Delen met: