Blogs Guy Maas

10 april 2022: Marathon Rotterdam

You win some, you lose some. Vanaf de start in de juiste groep met Nienke Brinkman inclusief 2 fantastische hazen. Hier kon ik mij heel goed verschuilen en een steady race lopen. Dit was het uitgedachte plan en het was dan ook mooi dat dit perfect lukte in de race. Eten, drinken, en zo lang mogelijk volgen, wanneer zij zou gaan versnellen richting een NL record wist ik dat ik gezien was, maar dan zou mijn race beginnen. Helaas kwam de man met de hamer nog voordat ik aan dit punt was. Na 32km zat er niks meer in de benen, toen nog altijd op schema 2.24, en na 35km wist ik dat een tijd rond de 2.25 niet meer erin zou zitten. Ik was niet gekomen om een PR te evenaren of een paar seconden eraf te lopen en wist dat het alles of niets was. Eenmaal in de uitloopmodus had ik me erbij neergelegd dat dit niet mijn dag ging zijn, maar ook te ver was om uit te stappen. Ik kan niet tevreden zijn met de 2.30.38, maar wel met de ervaring van de eerste 30km.

Hub Tummers wederom bedankt voor al je inspanningen, zonder jou was ik nooit zover gekomen!
Ron for Run bedankt voor het vertrouwen en de sponsoring!
Astrid Maas voor alle support en steun!
En iedereen voor alle berichtjes voor en na de race!
Maarten Tielen bedankt om mij heel te houden richting dit doel!
Oh ja, en Nienke Brinkman had nog een geweldige versnelling in de laatste kilometers en liep naar een geweldig NL record, wat een eer om samen met haar in de groep te hebben gelopen.
#running #marathon #marathonrotterdam #race #athletics #ronforrun #saucony #kopdichtgaserop #coachtummers

20 maart 2022: NK halve marathon Nijmegen

Op zondag 20 maart stond het NK halve marathon op het programma. Voor Atletiek Maastricht stond Guy Maas aan de start van dit NK. Voor hem zou dit de laatste test voor de marathon van Rotterdam zijn, zijn hoofddoel van dit voorjaar. Door de harde wind zou het een tactische race worden. Met de wind in de rug werd er dan ook ontzettend hard gestart, maar als snel werd de juiste groep gevonden om te kunnen schuilen op de delen waar de wind op de kop stond. Met een doorkomst van 15.37 op de 5km en 32.04 zat Guy ruim op schema voor een nieuw PR. Op 15km noteerde de groep waarin Guy zat 48.12. Ongeveer 2km later begon de afstand zijn tol te eisen en moest Guy de groep langzaam laten lopen om uiteindelijk te finishen in 1.08.03, goed voor een 20e plek en 17e bij de senioren op het NK. Een verbetering van zijn PR met ruim een minuut. Nu op naar de marathon van Rotterdam!

Delen met: