Nieuwsflits!

Corona en opstarten sportactiviteiten

 • De regering heeft besloten om de regels met betrekking tot sporten vanaf begin mei voor kinderen tot en met 18 jaar te verruimen en voor alle andere sporters zonder contact vanaf 11 mei.  Dit is goed nieuws. De jeugd van Atletiek Maastricht is reeds gestart vanaf 4 mei en alle andere groepen en takken van sport starten vanaf 18 mei. Er gelden weliswaar gelden er beperkingen, maar binnen die grenzen kunnen we (samen) gaan sporten, op voorwaarde dat we onze eigen verantwoordelijkheid nemen goed met de afspraken om te gaan.

  Trainingen op de atletiekbaan kennen andere voorwaarden dan trainingen buiten de baan, die komende tijd op alternatieve locaties zullen starten om drukte te vermijden. Er wordt getraind in kleine groepen, aanmelden is voor alle trainingen verplicht.

  Alle praktische informatie over het opstarten van de trainingen is te vinden bij de verschillende tabs – takken van sport.

 • De pupillen en junioren zijn gestart met trainingen op maandag 4 mei en de volwassenen vanaf maandag 18  mei. Voor alle groepen: met in achtneming van een aantal afspraken om dit op een verantwoorde manier te laten plaatsvinden. Deze regels zijn in bijgaande protocollen beschreven; deze protocollen vervangen de eerdere protocollen waarin enkel jeugdatletiek beschreven was. Lees als eerste het deelprotocol met algemene regels (die voor iedereen gelden) en als 2de lees je het protocol dat voor jou van toepassing is (atleet, trainer, ouder/verzorger).

  Protocollen

   

  Hier kun je het trainingsrooster vinden dat zal gelden vanaf maandag 4 mei.

 • Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, míts er minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches. In de week vanaf 18 mei zullen de trainingen hervat worden, met in achtneming van een aantal afspraken om dit op een verantwoorde manier te laten plaatsvinden. Deze regels zijn in bijgaande protocollen beschreven; lees het deelprotocol met algemene regels die voor iedereen gelden en als 2de lees je het protocol dat voor jou van toepassing is.

  Protocollen

   

  En:

   
  Update: Sportief wandelen start vanaf zaterdag 23 mei met vaste groepen. 
  SW wandelaars krijgen een uitnodiging per e-mail om zich aan te melden voor een vaste groep op dinsdag, donderdag of zaterdag. 
  Nordic walking: reguliere tijden vanaf woensdag 20 mei – aanmelden verplicht.
   
  Er zal regelmatig per mail gecommuniceerd worden; ontvang je geen nieuwsberichten via mail, geef je mailadres aan de ledenadministratie door via deze link. Verwachting is dat per 1 september verenigingskantines weer open mogen, dus daar moeten we nog even op wachten……
 • Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, míts er minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches. In de week vanaf 18 mei zullen de trainingen hervat worden, waarbij de eerste aandacht uitgaat naar het herstarten van de trainingen op maandag t/m donderdag; kleinere groepen = meer trainers, dus een zwaardere belasting voor het trainerscorps. Mede daarom zullen de trainingen op zaterdag nog niet door alle trainers ingevuld worden; trainers hebben contact hierover met hun atleten.

  Trainen: met in achtneming van een aantal afspraken om dit op een verantwoorde manier te laten plaatsvinden. Deze regels zijn in bijgaande protocollen beschreven; lees het deelprotocol met algemene regels die voor iedereen gelden en als 2de lees je het protocol dat voor jou van toepassing is.

  Protocollen

   

  En:

   

  Er zal regelmatig per mail gecommuniceerd worden; ontvang je geen nieuwsberichten via mail, geef je mailadres aan de ledenadministratie door via deze link. Verwachting is dat per 1 september verenigingskantines weer open mogen, dus daar moeten we nog even op wachten……

 • Ook een aantal racerunners (tot en met 18 jaar) zullen op zaterdag  9 mei de trainingen hervatten, met in achtneming van een aantal afspraken om dit op een verantwoorde manier te laten plaatsvinden. Deze regels zijn in de protocollen bij de afdeling Wedstrijd- & Baanatletiek beschreven. De 18+ racerunners zullen ook spoedig starten.

  Trainingen zijn op zaterdag van 12.00 tot 13.00 uur.

  Uitzonderingen of aangepaste regels voor de racerunners zijn:

  • Atleten bij wie fysiek contact noodzakelijk is vanwege bijvoorbeeld ondersteuning op het gebied van atletiekbeoefening en/of fysieke begrenzing is het toegestaan om één ouder of verzorger in overleg met de trainer op de accommodatie aanwezig te laten zijn. Voor deze persoon geldt ook dat het protocol nageleefd moet worden
  • Voorbereiding:
   De atleten worden aan de hoofdingang van het sportpark verwacht. (i.t.t. de andere sporters, zie protocollen)
  • Na de training:
   Haal direct na de training jouw kinderen op van de accommodatie. Ook dit gebeurt aan de hoofdingang van het sportpark. Zorg ervoor dat dit moment zo kort mogelijk is.
 • Voor meer informatie: kijk hier

Delen met:
X