Hub Tummers

Hub Tummers is op dit moment trainer/coach van een fantastische groep atleten.

Als trainer en coach is Hub “per ongeluk” in het trainersvak gestapt. Gene Janssen was destijds trainer van Kimbria Maastricht. Toen Gene in 1993 stopte als trainer was Hub de enige die zijn trainersdiploma had. Het was logisch dat hij dan ook de trainingen zou verzorgen. Richard Opdenoordt, Ja zoon van, was zijn eerste pupil. Met de komst van Jurgen de Haan behaalde Hub in de winter van 1994 zijn eerste Nationale titel op de 800m indoor in Den Haag. Daisy Vrijens behaalde medailles van 800m t/m cross diverse nationale medailles.

Met de komst van Daphne Panhuysen besefte Hub dat de combinatie trainer/atleet niet meer paste en hij besloot na de marathon van Athene zich volledig te richten op een trainerscarrière. Met Daphne Panhuysen behaalde hij 5 nationale titels 8 kampioenschaps medailles en drie Nederlandse records. Deelname aan de Koninkrijks Spelen en het EK Cross. De prestaties van Daphne bleven niet on opgemerkt en in 1996 krijg zij een sportbeurs aangeboden in Amerika. In 1996 behaalde Daphne de talentenprijs van de provincie Limburg.

In 1999 verraste Hub de nationale atletiekwereld door met Patrick Stitzinger op de wedstrijden te verschijnen. Het resultaat was er, als pursang crosser begeleide hij Patrick op EK,s en WK cross. In 2002 behaalde Patrick zijn ticket voor EK 5000m sub 23 in Bydgozd, waar hij 9e werd. Patrick werd Nederlands kampioen berglopen in 1999.

De atleten van Hub waren ook succesvol op de Limburgse kampioenschappen met liefst 25 titels en 80 medailles.

Met de tweeling Britt en Bo Ummels werd de aansluiting met de Nationale juniorentop al snel bereikt, met een bronzen kampioenschapsmedaille op de 800m bij de meisjes A. Een jaar later behaalde Britt zelfs een zilveren medaille op het NK indoor op de 800m. Ook hun prestaties ging niet ongemerkt voorbij. Zij werden gevraagd om naar Amerika te komen om daar te studeren en op professioneel basis te gaan trainen bij Ole Miss. In Amerika hebben ze laten zien dat zij een meerwaarde betekende voor de universiteit.

Bas Van Hooren behaalde als A junior meteen een zilveren medaille op de 5000m Jongens A en werd in 2017 Nederlands kampioen indoor 3000m en 2e op de korte cross.

Met Jos Timans en Ricardo Floris werden op de marathon en cross mooie aansprekende resultaten bereikt

Niet alleen atleten hebben bij Hub getraind, maar ook triatleten en wielrenners begeleidde hij op en naar kampioenschappen. Lesley Derks, triatleet, werd in 2006 Nederlands Kampioen en verdiende daarmee zijn uitzending naar het Europees Kampioenschap in Kopenhagen en later in dat jaar zelfs naar het Wereldkampioenschap. Lucien Thijssen de jongste telg in zijn groep werd in 2010 in Den Haag Nederlands kampioen of road triathlon. Wielrenner Pascal Aandewiel behaalde op het Nederlands Kampioenschap in Rotterdam een verdienstelijke 9e plaats.

Ambities:

Mijn ambities zijn om atleten te begeleiden naar het hoogst haalbare, de Olympische spelen, het enige kampioenschap dat mij nog ontbreekt.

Levensmotto:

Het is pas voorbij als het voorbij is en zelfs dan niet.

Delen met: