Posters

Looptechniek

Maandag 25 april 2016

Voeding-en-herstel-350

Maandag 23 mei 2016

Benieuwd naar een goede looptechniek die blessures vermindert en je een efficiëntere loper maakt? Kom luisteren aanstaande maandag (25 april) naar de lezing ‘Looptechniek’ verzorgd door Jisca Docters MSc (fysiotherapeute) en Milou Beelen PhD (sportarts). De lezing start om 20:00 uur in sportkantine Jekerdal. Sport is het regelmatig tarten van lichamelijke vermogens. Training zorgt bijvoorbeeld voor een verhoogde vrije radicalen belasting, wat schade aan (spier)weefsel veroorzaakt. Of denk aan botaanmaak waarvoor mineralen en vitamines nodig zijn. Voeding helpt bij herstel. Helaas zijn sportdrankjes niet de beste manier. Kom ma 23 mei naar de lezing ‘Voeding & Herstel bij Sport’, door Yolanda Turksema MSc, orthomoleculair diëtist.

poster-workshop-3-oktober-a3

Maandag 3 oktober 2016

poster-workshop-24-10-2016

Maandag 24 oktober 2016

Meer dan 65% van de hardlopers raakt jaarlijks geblesseerd en kan enige tijd daardoor niet hardlopen. De uitdrukking “no pain, no gain” zit er nog steeds diep ingebakken. Vanuit ChiRunning is dit totaal onnodig en werkt het voor velen zelfs averechts in het loopplezier. ChiRunning gaat uit van “no pain, no pain” en dan toch flinke vooruitgang boeken.

Lopen kan overal en altijd, alleen lopen doen je niet zomaar

Samen trainen is gezellig. Maar een goede sfeer, wil nog niet zeggen dat er ook op een goede manier getraind wordt. Helaas wordt er nog steeds veel gedaan zonder reden en vaak niet goed. Deze interactieve lezing start met een kleine aftrap over wat er zoals nodig is bij hardlopen. Daarna zal de sportarts Gene Janssen vragen uit het publiek beantwoorden.

Delen met: