Nieuwsflits!

Samen Leren Hardlopen 2019

warming_up_3

Samen- leren- hardlopen is de naam van de loopcursus voor beginnende hardlopers die Atletiek Maastricht organiseert. Inmiddels hebben er al zes edities plaatsgevonden van deze hardloopcursus, opvolger van het welbekende Start-to-run. Op zaterdag 23 maart 2019 start de zevende editie van Samen- leren- hardlopen.

Waarom beginnen met hardlopen?

Je hoort je partner, collega of andere bekende, die een tijdje geleden begonnen is met hardlopen, vol enthousiasme vertellen over de keuze voor hardlopen die op enig moment gemaakt is.

Hardlopen ………

  • kan wanneer, waar en zo lang je wil
  • geeft bij een goede opbouw snel resultaat
  • is een goede manier om de spanningen van alledag weg te laten vloeien
  • is een prima hulpmiddel om op een goed gewicht te komen of te blijven
  • is een sport voor alle leeftijden
  • verbetert je uithoudingsvermogen
  • vermindert gezondheidsrisico’s zoals hoge bloeddruk en diabetes
  • in een groep vergroot de motivatie en zorgt voor mooie sociale contacten
  • laat je genieten van de mooie omgeving

Samen leren hardlopen bij Atletiek Maastricht

De trainingen vinden plaats op en in de omgeving van het sportpark Jekerdal , Mergelweg, Maastricht.

De cursusduur bedraagt 12 weken, waarbij elke week 2 trainingen zullen plaatsvinden: op zaterdagochtend (vanaf 09.30 uur) en op dinsdagavond (vanaf 18.45 uur).

De opbouw van de trainingen verloopt op een zeer geleidelijke manier, om het lichaam te laten wennen aan de voor de meesten nieuwe belasting. Het uiteindelijke doel is om na 12 weken in het eigen looptempo, 5 km ononderbroken te kunnen hardlopen Het loopprogramma is voor de liefhebber een goede voorbereiding op een eventuele deelname aan een 5 km-wedstrijdloop.

Degenen die dit wensen kunnen, meteen aansluitend aan “Samen-leren-hardlopen”, door lid te worden van Atletiek Maastricht in een perfect aansluitend trainingprogramma gaan meedoen met als doel een vol uur nonstop te kunnen hardlopen.

Ervaren looptrainers van Atletiek Maastricht verzorgen de trainingen.

Voor de deelnemers wordt door Atletiek Maastricht een zogenaamd Kortlopend Lidmaatschap voor 3 maanden bij de Atletiekunie afgesloten. Daardoor vallen ook zij onder de collectie WA-verzekering van de Atletiekunie die voor alle Atletiekunie-leden van kracht is.

Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar. Vanaf 12 jaar alleen samen met een der ouders.

Inschrijven en kosten

Het maximum aantal deelnemers voor de komende editie van “Samen-leren-hardlopen”  is inmiddels bereikt !! Er is dus geen mogelijkheid meer om in te schrijven voor de hardloopcursus die op 23 maart zal starten.

De volgende mogelijkheid om mee te gaan doen aan “Samen-leren-hardlopen”  is de editie die vanaf  september 2019 zal plaatsvinden.  De inschrijving hiervoor start begin augustus.

Wil je niet opnieuw de boot missen en bij voorrang ingeschreven worden,  dan kun je een email met je contactgegevens sturen aan samen-leren-hardlopen@atletiekmaastricht.nlen wij geven je in augustus voorrang bij het inschrijven door je tijdig hierover persoonlijk een bericht te sturen!

Meer informatie

Per mail: samen-leren-hardlopen@atletiekmaastricht.nl

Delen met:
X