Nieuwsflits!

Samen Leren Hardlopen 2018

warming_up_3

“SAMEN LEREN HARDLOPEN”

Het maximum aantal deelnemers voor de komende editie van “Samen-leren-hardlopen”  is inmiddels bereikt !! Er is dus geen mogelijkheid meer om in te schrijven voor de hardloopcursus die 17 maart zal starten.

De volgende mogelijkheid om mee te gaan doen aan “Samen-leren-hardlopen”  is vanaf begin september 2018. De inschrijving hiervoor start begin augustus.

Wil je niet opnieuw de boot missen en bij voorrang ingeschreven worden,  dan kun je een email met je contactgegevens sturen aan samen-leren-hardlopen@atletiekmaastricht.nl en wij geven je in augustus voorrang bij het inschrijven door je tijdig hierover persoonlijk een bericht te sturen!

Samen- leren- hardlopen is de naam van de loopcursus voor beginnende hardlopers die  Atletiek Maastricht organiseert. Inmiddels hebben er al vier  edities plaatsgevonden van deze hardloopcursus, opvolger van het welbekende Start-to-run. Op zaterdag  17 maart 2018 start de  vijfde editie van Samen- leren- hardlopen.

Waarom beginnen met hardlopen?

Je hoort je partner, collega of andere bekende, die een tijdje geleden begonnen is met hardlopen, vol enthousiasme vertellen over de keuze voor hardlopen die op enig moment gemaakt is.

Hardlopen ………

  • kan wanneer, waar en zo lang  je wil
  • geeft bij een goede opbouw snel resultaat
  • is een goede manier om de spanningen van alledag weg  te laten vloeien
  • is een prima hulpmiddel om op een goed gewicht te komen of te blijven
  • is een sport voor alle leeftijden
  • verbetert je uithoudingsvermogen
  • vermindert gezondheidsrisico’s zoals hoge bloeddruk en diabetes
  • in een groep vergroot de motivatie en zorgt voor mooie sociale contacten
  • laat je genieten van de mooie omgeving

 

Samen leren hardlopen bij Atletiek Maastricht

De trainingen vinden plaats op en in de omgeving van het sportpark Jekerdal , Mergelweg, Maastricht.

De cursusduur bedraagt 12 weken, waarbij elke week 2 trainingen zullen plaatsvinden: op zaterdagochtend (vanaf 09.30 uur) en op  dinsdagavond (vanaf 18.45 uur).

De opbouw van de trainingen verloopt op een zeer geleidelijke manier, om het lichaam te laten wennen aan de voor de meesten nieuwe belasting. Het uiteindelijke doel is om na 12 weken in het eigen looptempo, 5 km ononderbroken te kunnen hardlopen  Het loopprogramma is voor de liefhebber een goede voorbereiding op  een eventuele deelname aan een 5 km-wedstrijdloop.

 Degenen die dit wensen kunnen, meteen aansluitend aan “Samen-leren-hardlopen”, door lid te worden van Atletiek Maastricht in een perfect aansluitend trainingprogramma gaan meedoen met als doel een vol uur nonstop te kunnen hardlopen.

Ervaren looptrainers van Atletiek Maastricht verzorgen de trainingen.

Voor de deelnemers wordt door Atletiek Maastricht een  zogenaamd  Kortlopend Lidmaatschap  voor 3 maanden bij de Atletiekunie afgesloten. Daardoor vallen ook zij onder de collectie WA-verzekering van de Atletiekunie  die voor alle  Atletiekunie-leden van kracht is.

Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar. Vanaf 12 jaar alleen samen met een der ouders.

 

Inschrijven en kosten

De kosten voor deze loopcursus, in totaal dus 24 trainingen, bedragen € 25,00. Deze moeten bij de inschrijving voldaan worden. Pas na betaling is de inschrijving definitief. De inschrijvingen zijn gesloten.

 

Meer informatie

 Per mail: www.samen-leren-hardlopen@atletiekmaastricht.nl

Telefonisch contact: Jef Veugen: 046 4234032  /   06 30896053

 

Delen met:
X