Nieuwsflits!

Samen Leren Hardlopen 2017

warming_up_3

“SAMEN LEREN HARDLOPEN”

Samen- leren- hardlopen is de naam van de loopcursus voor beginnende hardlopers die Atletiek Maastricht organiseert. Inmiddels hebben er al drie  edities plaatsgevonden van deze hardloopcursus, opvolger van het welbekende Start-to-run. Op zaterdag  2 september 2017 start de  vierde editie van Samen- leren- hardlopen.

Waarom beginnen met hardlopen?

Je hoort je partner, collega of andere bekende, die een tijdje geleden begonnen is met hardlopen, vol enthousiasme vertellen over de keuze voor hardlopen die op enig moment gemaakt is.

Hardlopen ………

 • kan wanneer, waar en zo lang  je wil
 • geeft bij een goede opbouw snel resultaat
 • is een goede manier om de spanningen van alledag weg  te laten vloeien
 • is een prima hulpmiddel om op een goed gewicht te komen of te blijven
 • is een sport voor alle leeftijden
 • verbetert je uithoudingsvermogen
 • vermindert gezondheidsrisico’s zoals hoge bloeddruk en diabetes
 • in een groep vergroot de motivatie en zorgt voor mooie sociale contacten
 • laat je genieten van de mooie omgeving

Samen leren hardlopen bij Atletiek Maastricht

De trainingen vinden plaats op en in de omgeving van het sportpark Jekerdal , Mergelweg, Maastricht.

De cursusduur bedraagt 12 weken, waarbij elke week 2 trainingen zullen plaatsvinden: op zaterdagochtend (vanaf 09.30 uur) en op  dinsdagavond (vanaf 18.45 uur).

De opbouw van de trainingen verloopt op een zeer geleidelijke manier, om het lichaam te laten wennen aan de voor de meesten nieuwe belasting. Het uiteindelijke doel is om na 12 weken in het eigen looptempo, 5 km ononderbroken te kunnen hardlopen .

Het loopprogramma is voor de liefhebber een goede voorbereiding op  een eventuele deelname aan een 5 km-wedstrijdloop.

Een ervaren looptrainer van Atletiek Maastricht verzorgt de trainingen.

Voor de deelnemers wordt door Atletiek Maastricht een  zogenaamd  Kortlopend Lidmaatschap  voor 3 maanden bij de Atletiekunie afgesloten. Daardoor vallen ook zij onder de collectie WA-verzekering van de Atletiekunie  die voor alle Atletiekunie-leden van kracht is.

Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar. Vanaf 12 jaar alleen samen met een der ouders.

In grote lijnen ziet het programma er als volgt uit:

 • Week 1: start
 • Week 7: oefenloop 3 km
 • Week 12: laatste training

Na week  12 is er  de mogelijkheid om als lid van Atletiek Maastricht het loopprogramma te vervolgen met als doelstelling half januari 2018 een vol uur nonstop te kunnen hardlopen.

Inschrijven en kosten

De kosten voor deze loopcursus, in totaal dus 24 trainingen, bedragen € 25,00. Deze moeten bij de inschrijving voldaan worden. Pas na betaling is de inschrijving definitief. Zie voor info en inschrijven.

Het maximum aantal deelnemers  is inmiddels bereikt !! Er is dus geen mogelijkheid meer om in te schrijven voor de hardloopcursus die 2 september zal starten.

De volgende mogelijkheid om mee te gaan doen aan “Samen-leren-hardlopen” is vanaf begin maart 2018. De inschrijving hiervoor start in  januari.

Wil je niet opnieuw de boot missen en bij voorrang ingeschreven worden, stuur dan nu een email met je contactgegevens aan samen-leren-hardlopen@atletiekmaastricht.nl en wij geven je in januari voorrang bij het inschrijven door je tijdig hierover persoonlijk een bericht te sturen!

Meer informatie

 Per mail: www.samen-leren-hardlopen@atletiekmaastricht.nl

Telefonisch contact: Jef Veugen: 046 4234032  /   06 30896053

Delen met:
X