Techniektraining, zo doe je dat!


Inhoud

We weten allemaal hoe de wandel- of looptechniek in elkaar zit als wandel- (en loop) trainer, we kennen de verschillende fases van de techniek en weten hoe we oefenstof moeten aanbieden aan de wandelaars en lopers.

Maar hoe help je die ene wandelaar of loper af van zijn hardnekkige ‘fout’? Welke verschillende oefenvormen kun je gebruiken om je deelnemers te fine-tunen zonder in herhaling te vallen met betrekking tot de oefenstof die je aanbiedt? Hoe vertaal je wat je ziet (verkeerde techniek) naar de kern van die fout en welke aanwijzing geef je dan om die fout te verbeteren? Dus niet werken aan de symptomen, maar werken aan de oorsprong van de fout.

In deze workshop ga ik met jullie terug naar de basis, terug naar deeltechnieken met daarbij tips, trucs en oefenstof om de techniek te verbeteren van je deelnemers zonder dat het een saaie training wordt. Met andere woorden, een techniek training die ook intensief is!

In deze workshop kijk je naar elkaar, wordt er ook naar jou gekeken én krijg je gratis feedback over jouw eigen techniek.

Durf jij de uitdaging aan? Schrijf je in!

Hannie Huber

is docente Lichamelijke Opvoeding aan de Fontys Hogeschool Eindhoven en De Rooi Pannen Tilburg. Tevens docente Opleiding Wandeltrainer 1, 2 en 3, Wandeltrainer 3, Nordic Walking trainster, Pilates Instructrice en eigenaresse van Many Moves – Beweging in Sport.

Vanuit haar opgedane kennis met betrekking tot Pilates is Hannie tot de ontdekking gekomen dat het juiste gebruik van verschillende houdingsspieren tot een positief resultaat leidt in veel verschillende bewegingsvormen, waaronder wandelen.

Praktische informatie

Workshop 2.7: 13.50 – 15.05 uur

Locatie: 
Verzamelpunt 4

Voor wie:
Wandel- en looptrainers.

Maximum aantal deelnemers:
20


Delen met: