Training met de toestellen van het obstacle parcours


Inhoud

Deze workshop wordt verzorgd door Ingrid Lacroix en Yorick Jansen.

We gaan in deze workshop gebruik maken van het obstakel parcours (toestellen) bij de baan op Jekerdal. Een praktische workshop met een interactief karakter, waarbij jouw input onderdeel is van de praktijksessie.

We focussen niet alleen op hóe je deze toestellen gebruikt als aanvulling op de baan-, loop- en wandeltrainingen. We kijken ook met welke doelstellingen je deze toestellen inzet en hoe je deze oefeningen opbouwt. En we besteden extra aandacht aan rompstabiliteit, een belangrijke factor in de blessurepreventie!

Ben je trainer bij een andere vereniging dan AM? Ook dan kan deze workshop jou ook veel input geven voor je trainingen; in jouw omgeving zijn ongetwijfeld ook dit soort toestellen te vinden.

Ingrid Lacroix & Yorick Jansen

Ingrid Lacroix: Ingrid is al bijna 40 jaren werkzaam als fysiotherapeut en praktijkhouder met vele specialisaties en vaardigheden. Tevens heeft zij vele jaren haar vaardigheden getoond bij de RTC-trainingen o.a. sprint in Sittard. Haar aandachtspunten daar waren het uitvoeren van Functional Movement testen en het maken van oefenschema’s om de aandachtspunten die tijdens de FMS testen naar voren kwamen te verbeteren. Ook het schrijven en geven van hersteltrainingen tijdens en na herstel van blessures was jarenlang een van haar aandachtspunten. Ingrid heeft ook een aantal jaren de jeugdtalenten van 12 tot en met 23 jaar in Papendal getest, m.n. door middel van Functional Movement testen. Last but not least heeft ze jarenlang het blessurespreekuur van Atletiek Maastricht verzorgd; en dat heeft Yorick de laatste jaren ook gedaan.

Yorick Jansen: Yorick werkt als osteopaat met heel veel sporters, zowel op recreatief niveau als in de topsport. In vele disciplines. Hij is sinds 2012 fysiotherapeut en sinds 2017 osteopaat, afgestuurd aan de universiteit van Gent. En hij heeft veel ervaring als atleet: verschillende keren Nederlands kampioen geweest met de estafette teams van AM, met zowel de 4x 100 meter als de Zweedse estafette.

Beiden maken voortdurend de verbinding tussen sporten - blessure behandeling - preventie.

 

Praktische informatie

Workshop 1.2: 12.15 – 13.30 uur
Workshop 2.2: 13.50 – 15.05 uur

Locatie:
Verzamelpunt 3

Voor wie:
Wandel-, loop- en baantrainers

Maximum aantal deelnemers:
16


Delen met: