Training opstarten na een blessure


Inhoud

Blessures? Wie overkomt het niet en raakt met een beetje pech ook nog eens gedemotiveerd? Misschien een van je atleten? Dat is niet nodig wanneer je als trainer je atleet een goed perspectief kunt bieden.

Bij menig blessure kun je een (aangepaste) wandeltraining (blijven) doen. Maar voordat de atleet bij zijn/haar reguliere training en groep kan aansluiten, zonder het risico van opnieuw een blessure, is het nodig extra te investeren. In je functionele spierkracht, het opbouwen daarvan en vooral een stukje bewustwording.

In deze workshop neem ik je mee in praktische oefeningen om menig blessure voor te zijn, een recidief te voorkomen en diezelfde oefeningen kun je ook toepassen om beter te presteren, qua snelheid of duur. Alle trainers zijn welkom.

Kortom: met deze kennis ga jij jouw atleten helpen om sterker en beter te worden ongeacht het doel van hun training. En daarmee (nog) meer plezier!

Bruno Huber

Bruno Huber is van oorsprong Docent Lichamelijke Opvoeding, nu actief als Docent Integrale Beroepstraining bij de Landelijke Politie. Daarnaast opleider en examinator bij de KWbN en trainer bij Many Moves.

Door zijn passie voor sport en zijn gedrevenheid om zichzelf te verbeteren is hij in de materie gedoken die fysiologie heet. Uit de ervaringen die hij heeft opgedaan in zijn eigen trainingen heeft hij een vertaling gemaakt naar verschillende facetten van het bewegen en door de activiteiten binnen Many Moves, en een specifieke vertaling naar de wandelsport.

Praktische informatie

Workshop 2.12: 13.50 - 15.05 uur

Locatie:
Verzamelpunt 5

Voor wie:
Wandel-, loop en baantrainers

Maximum aantal deelnemers:
15


Delen met: