VB-Atletiek

VB-atletiek

Atletiek Maastricht is een vereniging met bijna 1.000 leden die volop ruimte biedt aan verstandelijk beperkte (VB) sporters. Lees onze digitale flyer.
We organiseren een afwisselend atletiekprogramma, dat in de zomer eens per week op de atletiekbaan plaatsvindt en in de winter in de sporthal. Daarnaast doen wij regelmatig mee aan wedstrijden die open staan voor VB-atleten, zoals de Special Olympics, Spring is in the Air en de Enci Bergloop. Samen maken we altijd veel plezier en doen we vooral wat we leuk vinden, op een verantwoorde manier.

De groep bestaat uit zo’n 15 atleten die op hun eigen niveau binnen de groep meedoen. Gezelligheid staat altijd voorop, maar van presteren zijn we zeker niet vies, mits dat natuurlijk past bij de betreffende persoon en diens handicap.
De groep is zeer gevarieerd. De jongste atleet is 18 en de oudste is 50 jaar. De VB-atleten zijn afkomstig uit Maastricht en omgeving. De sporters wonen in diverse instellingen of thuis. De groep wordt begeleid en getraind door een enthousiaste groep vrijwilligers, die in de loop der jaren veel ervaring heeft opgebouwd in het omgaan met atleten met een verstandelijke beperking. In trainingen ligt de nadruk op sprinten, lange afstand lopen (voor een enkeling), kogelstoten, verspringen en sportief wandelen.
De wekelijkse training zorgt in het algemeen bij de deelnemers voor veel plezier, maar ook voor een betere algehele lichaamscoördinatie, verbeterde stabiliteit en een groter zelfvertrouwen. Iedereen is een winnaar!

Mensen die ons bezig willen zien en mogelijk als vrijwilliger actief willen worden of deelname van een kind of pupil overwegen, zijn van harte welkom om op proef een training te bezoeken. Dat kan elke donderdag van 18.30 uur tot 19.30 uur. In de wintermaanden (1 november tot 1 april) trainen we indoor in een gymzaal in Daalhof te Maastricht en in de zomermaanden (1 april tot 1 november) op de atletiekbaan van Sportpark Jekerdal aan de Mergelweg. Tijdens schoolvakanties is er geen training.
Meer informatie: mail met vbsport@atletiekmaastricht.nl of bel Lysan Wolf: 06-48473494.
Inschrijven kan door hier het digitale inschrijfformulier in te vullen. De kosten van deelname zijn € 103,85 per jaar. Tegen meerkosten kan taxivervoer worden geregeld.

Delen met: