Nieuwsflits!

Wandelsport

Wandeltrainingen

De afdeling wandelsport van atletiekvereniging Atletiek Maastricht heeft ruim 100 leden. 

Onze kernactiviteit bestaat uit wandeltrainingen: Sportief wandelen en Nordic walking. Net als bij het hardlopen bestaan de trainingen uit intervaltrainingen en duurtrainingen, maar dan wandelend. Ook besteden we aandacht aan loophouding en -techniek en doen we verschillende soorten oefeningen zoals rekoefeningen, losmakende oefeningen en krachtoefeningen.

Voor meer achtergrond- en trainingsinformatie over de verschillende wandelvormen klik door op onderstaande linken:

Geïnteresseerd? Het is mogelijk om gedurende 3 weken gratis deel te nemen om kennis te maken. Vooraf aanmelden is nodig, omdat er momenteel een wachtlijst is voor bepaalde groepen. De procedure kunt u lezen via dit document. Via onderstaande mailadressen kunt u zich aanmelden en wordt u teruggebeld op het telefoonnummer dat u vermeldt. Dan wordt met u afgesproken wanneer u kunt starten.

Onze wandeltrainingen helpen om aan Beweegrichtlijnen te voldoen. Voor de nieuwste Beweegrichtlijnen van 2017 zie hier .

Overige activiteiten

Naast de reguliere wandeltrainingen organiseren we ook wandeltochten. Onze leden doen ook gezamenlijk mee aan zondagswandelingen in de regio (Nederland en België) en aan meerdaagse tochten. Wilt u meer weten? Kijk dan onder “Meer informatie” rechts op deze pagina en de wandelkalender.

Contact

  • Trainerscoördinator afdeling wandelsport: Nina Nijs (mail)
  • Coördinator Sportief Wandelen: Nina Nijs mail 
  • Coördinator Nordic Walking: Carla Arts, mail 
Delen met:
X