Workshop Trainingsschema’s maken


Trainingsschema's

In deze workshop zal de vertaalslag worden gemaakt van de wetenschappelijke kennis over training principes en periodisering naar de praktische toepassing bij het opstellen van trainingsschema's binnen de atletiek. Zo wordt er aandacht besteed aan het analyseren van de sport en atleet om doelen te stellen en aan training principes die in het achterhoofd gehouden moeten worden bij het opstellen van het trainingsprogramma. Tot slot wordt ingegaan op de zin en onzin rondom periodisering.

Bas van Hooren

Bas Van Hooren is een sportwetenschapper, specialist in fysieke training en atleet. Hij behaalde zijn master bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht in 2016 en begon zijn PhD over looptechniek, blessures en loopprestaties in 2017 aan dezelfde universiteit. Bas is sinds 2015 docent in de internationale minor sportprestatieverbetering van de Fontys Sporthogeschool en hij is ook actief geweest als assistent fysiek trainer bij NOC*NSF. Als atleet heeft hij verschillende medailles gewonnen op de Nederlandse nationale kampioenschappen en in 2017 werd hij Nederlands kampioen.

Bas combineert zijn theoretische kennis als een sportwetenschapper met praktische ervaringen als atleet en coach om complexe theoretische concepten te vertalen naar bruikbare en wetenschappelijk onderbouwde praktische toepassingen. Hij heeft meer dan 30 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd over onderwerpen variërend van biomechanica tot inspanningsfysiologie en heeft verschillende workshops gegeven over sportwetenschappelijke onderwerpen in Europa.

Praktische informatie

14 november:
Workshop 1.4 : 13:00u. - 14:30u.
Workshop 2.4: 15:00u. - 16:30u.

28 november:
Workshop 3.4: 13:00u. - 14:30u.
Workshop 4.4: 15:00u. - 16:30u.

Locatie:
Kantine Kimbria tennisclub
Verzamelpunt 5

Voor wie:
Alle trainers


Delen met: