Nieuwsflits!

RaceRunning Clinic!

Op zaterdag 2 november wordt er bij Atletiek Maastricht van 10.00 uur tot 16.00 uur een ‘RaceRunning’ clinic georganiseerd. RaceRunner is een driewiel-loopfiets zonder pedalen en met een borststeun. Zowel kinderen als volwassen kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. Racerunning is geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking, die in hun dagelijks leven een rollator of rolstoel moeten gebruiken.

Met RaceRunning geven we deze mensen de kans zich op een sportieve manier in te spannen met de mogelijkheden die ze hebben. Ze kunnen op deze wijze participeren bij een sportactiviteit. De atletiekbaan leent zich hier uitstekend voor.

Tijdens deze clinic krijg je inzicht in de doelgroep en jezelf als trainer. Je leert hoe je het beste een training kunt afstemmen op jouw atleten en je krijgt alles te horen over de RaceRunner. De cursus heeft een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Tijdens het theoretische gedeelte worden de verschillen in beperkingen van atleten besproken en krijg je tips & tricks om hiermee om te gaan. Ook bespreken wij wat jij als trainer nog graag wil bijleren of nodig hebt, om goed voor de groep te staan.
Tijdens de praktijk leer je zelf een RaceRunner instellen, maar natuurlijk ook om met de RaceRunner training te geven. Trek dus je sportkleding aan. Gedurende de cursus is er veel gelegenheid om vragen te stellen en advies te vragen aan ervaren RaceRunning trainers.

Aan het einde van de bijscholing:

  • Heb je inzicht in de doelgroep en weet je hoe je deze atleten moet begeleiden
  • Kun jij je eigen visie op atleten met een beperking formuleren
  • Weet je hoe je een RaceRunner moet instellen
  • Kun je op basis van inzicht in de doelgroep een training afstemmen op jouw atleten

Voor wie?

  • Trainers met een licentie van niveau 2 of 3
  • Maar ook iedereen die met RaceRunning atleten wil gaan werken
  • Ervaring is niet vereist

Vanaf woensdag 25 september zijn we bij Atletiek Maastricht gestart met het structureel geven van trainingen voor deze doelgroep.
En uiteraard zijn we op zoek naar vrijwilligers die ons willen ondersteunen tijdens de trainingen.

Ben je geïnteresseerd  en wil je meedoen? Schrijf je dan in via de site van de atletiekunie: https://atletiekacademie.rfxweb.nl/default.aspx?pageid=1111

Delen met:
X