Stap-Je-Fit

 • Stap-Je-Fit, is dat iets voor jou?

  Je weet het eigenlijk al langer, het zou beter zijn om (meer) te bewegen. Goed voor je gezondheid, maar het lukt je niet om de eerste stap te zetten. Misschien omdat je het erg druk hebt. Of je vindt het spannend om te gaan sporten, want je conditie is niet zo goed, of je hebt last van je gewrichten. En kun je het allemaal wel bijbenen in zo’n sportgroep? Hoe is het om samen met “vreemden” te gaan bewegen? Zó herkenbaar, daarom dit “nieuwe” programma. Het programma is gestart in het najaar van 2023, met succes geëvalueerd en we gaan door in 2024. Instromen kan op  ieder moment.

  Haalbaar programma

  In een kleinere groep met startende wandelaars gaan we je in een haalbaar programma helpen om in bijv. 12 weken aan je conditie te werken en verbeteren, zodat je beter gaat bewegen en je weer fitter en vitaler voelt. Eén keer per week heb je een (wandel)training in een groepje incl. een warming up en div. (spier)oefeningen. Een professionele trainer/coach begeleidt je daarbij (AU-gecertificeerd). Na afloop drink je samen met je medelopers een kopje koffie of thee. Daarnaast ga je zelf twee keer per week op pad en/of aan de slag. De trainer geeft je een schema en informatie over deze trainingen met gerichte tips en advies. Deze trainingen plan je zelf in, evt. samen met je medeleden van deze groep. De trainer is bereikbaar via whats’app als je vragen hebt. De groep start zodra er zich minimaal 6 deelnemers aangemeld hebben.

  Gezonde geest in vitaal lichaam

  Maar er is meer dan bewegen. Met Stap-Je-Fit werken we aan een gezond en vitaal lichaam. Naast beweging is er daarom ook aandacht voor gezonde voeding en cognitieve fitness.

  Voor wie? Voor iedereen

  Stap-Je-Fit is voor iedereen. Of je nu 25 bent of 70. Of je gezond bent en gaat (her)starten of rekening moet houden met beperkingen (diabetes, hart- en vaatziekten, artrose, reuma, overgewicht of andere aandoeningen). Mogelijk heeft je huisarts, medisch specialist of fysiotherapeut je aangeraden om te gaan bewegen. Of heb je het advies gekregen al bewegend wat kilo’s kwijt te raken. Stap-Je-Fit is er voor jou! Heb je twijfels over je gezondheid bij het starten? Overleg dan eerst even je huisarts.

  De groepstrainingen vinden plaats op of nabij sportpark Jekerdal aan de Mergelweg in Maastricht.

  Kosten

  • Door een bijdrage van AM zijn de kosten voor deelname gedurende 12 weken incl. begeleiding in een kleine groep maar € 45,- per deelnemer, incl. verzekering via de AtletiekUnie. Daarna kun je aangeven of je lid zou willen worden van AM.
  • Voor AM-leden is deelname gratis.
  • Interesse of vragen? Stuur een mail naar Wilbert Huls via deze link en geef hierin aan dat je informatie Stap-Je-Fit wenst en op welke wijze je meer informatie zou willen ontvangen. Een telefoonnummer waarop je bereikbaar bent is handig.

 • Inschrijven Stap-je-Fit September 2023 niet-leden

  LET OP: Dit formulier alleen invullen als je nog geen lid bent van Atletiek Maastricht

  Persoonsgegevens

  Je naam(Vereist)
  Geslacht(Vereist)
  DD dash MM dash JJJJ
  Adresgegegevens(Vereist)
  E-Mail(Vereist)
  De bijzondere (medische) gegevens worden niet bij de ledenadministratie opgeslagen, maar worden bewaard door de coördinator. Na afloop van de cursus worden ze vernietigd. Indien gewenst kan betrokken persoon verzoeken om de gegevens eerder (dus voor afloop van de cursus) te vernietigen.
  Betaling*
  Je inschrijving is pas definitief als wij het inschrijfgeld hebben ontvangen.
  Discover
  Ondersteunde creditcards: Discover
   

 • Inschrijven Stap-je-Fit September 2023 leden

  LET OP: Dit formulier alleen invullen als je reeds lid bent van Atletiek Maastricht, deelname is dan gratis.

  Persoonsgegevens

  Je naam(Vereist)
  Geslacht(Vereist)
  DD dash MM dash JJJJ
  Adresgegegevens(Vereist)
  E-Mail(Vereist)
  De bijzondere (medische) gegevens worden niet bij de ledenadministratie opgeslagen, maar worden bewaard door de coördinator. Na afloop van de cursus worden ze vernietigd. Indien gewenst kan betrokken persoon verzoeken om de gegevens eerder (dus voor afloop van de cursus) te vernietigen.

 • Stap-Je-Fit: De training is iedere dinsdagochtend, je kunt op ieder moment instromen.

  Vervolgmogelijkheid: Na Stap-Je-Fit kun je doorstromen naar een van de reguliere wandelgroepen van bijv. Atletiek Maastricht. Een lidmaatschap wandelsport AM kost € 27,-/ kwartaal, excl. AU-lidmaatschap & verzekering. Link naar het overzicht.

Delen met: