Wedstrijd- & Baanatletiek

 • Baanatletiek is een veelzijdige sport en kent de volgende disciplines:

   – lopen: sprint, horden, estafette, middenlange en lange afstand (mila), steeple chase
   – werpen: kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen, kogelslingeren
   – springen: verspringen, hinkstapspringen, hoogspringen, polsstokhoogspringen.

  Vanaf 7 jaar kunnen kinderen beginnen met atletiek. De trainingen bereiden de kinderen op speelse wijze voor op alle onderdelen. Langzaamaan komt er steeds meer techniek aan bod. Vanaf ongeveer 16 jaar vindt eventueel specialisatie op een bepaalde discipline plaats. Er zijn individuele wedstrijden en teamwedstrijden.

 • Het talentenfonds wil investeren in talent dat de potentie en de ambitie heeft om zich te meten met de (inter) nationale top. Daartoe zal een selectie plaatsvinden waarbij wordt bekeken of talent toegelaten kan worden tot het fonds en in aanmerking komt voor ondersteuning. De selectie van talent vindt plaats door een selectiecommissie op basis van door haar geformuleerde criteria. Hierbij wordt beoordeeld of er sprake is van de fysieke en mentale aanleg om uit te groeien tot een topper. De selectiecommissie doet een voorstel aan het bestuur welke uiteindelijk besluit tot al dan niet opname van het talent.

  Het team

  Hub Tummers
  Trainer
  Bas van Hooren
  Atleet topteam
  Ricardo Floris
  Atleet talentteam
  Hub Tummers is trainer van de MiLa groep. Klik hier voor meer informatie. Bas van Hooren loopt afstanden 800 – 10.000 m. Klik hier voor meer informatie.  Ricardo Floris loopt afstanden van 1500 m – marathon. Klik hier voor meer informatie
  Christel van Rooy
  Atleet talentteam
  Max Gerets
  Atleet talentteam
  Jos Timans
  Atleet talentteam
  Christel van Rooy loopt 400m. Klik hier voor meer informatie. Max Gerets is wheeler legt zich momenteel toe op de 100-800m. Klik hier voor meer informatie. Jos Timans concentreert zich momenteel vooral op de marathon. Klik hier voor meer informatie

 • Atletiek Maastricht heeft een trainings- en wedstrijdaanbod voor alle leeftijdscategorieën. Onze trainingen zijn heel gevarieerd: alle atletiekonderdelen worden aangeboden zoals verspringen, hoogspringen, werpen, lopen, sprinten, enz. Atletiek Maastricht is een sportvereniging waarbij de trainingen vanaf de pupillen A wedstrijdgericht zijn. Vanaf deze leeftijdscategorie zijn dan ook bepaalde wedstrijden verplicht. Voor de pupillen A zijn dat de Athletic Champs wedstrijden, de clubcross, de clubkampioenschappen en de Encibergloop. Ook bij de oudere leeftijdscategorieën zijn bepaalde wedstrijden verplicht: de competitie van de Atletiekunie, de Limburgse kampioenschappen en ook hier de clubcross, clubkampioenschappen en de Encibergloop. De wedstrijden voor de A pupillen zijn heel speels en laagdrempelig. Bij de wedstrijden voor de oudere categorieën atleten wordt gestreden voor de individuele prestaties naast de teamprestaties. De verplichte wedstrijden zijn altijd in het weekend, net zoals bij de meeste andere sportverenigingen.

  PROEFTRAININGEN

  Voor de volgende groepen is er een ledenstop: pupillen A met geboortejaar 2012, junioren D met geboortejaar 2010/2011. Als er weer plaats is in één van de groepen kun je dat hier lezen.

  Voor een plek op de wachtlijst kun je je aanmelden bij de trainerscoördinator van de baanatletiek: Wilbert Huls trainerscoördinator.

 • De groepen, ingedeeld volgens de zogeheten leeftijdscategorieën, trainen op verschillende tijdstippen om drukte op de baan te voorkomen.

  Groepen  Trainingstijden Dagen
  Pupillen BC  17.30 uur – 18.30 uur Dinsdag – donderdag
  Pupillen A  17.30 uur – 18.45 uur Dinsdag – donderdag
  Junioren D  18.45 uur – 20.15 uur Dinsdag – donderdag
  Junioren C  18.30 uur – 20.00 uur
  09.30 uur – 11.00 uur
  Woensdag
  Zaterdag
  Junioren AB  19.00 uur – 20.30 uur
  18.30 uur – 20.00 uur
  09.30 uur – 11.00 uur
  Dinsdag – donderdag
  Woensdag
  Zaterdag
  Senioren & Masters  19.00 uur – 20.30 uur
  18.30 uur – 20.00 uur
  09.30 uur – 11.00 uur
  Dinsdag – donderdag
  Woensdag
  Zaterdag

  – OP DIT MOMENT HEBBEN WE HELAAS EEN LEDENSTOP VOOR  EEN AANTAL JEUGDGROEPEN –

  Zie tabblad Trainingsaanbod voor meer informatie.

  Als je een wedstrijdlicentie hebt, dan ben je vanaf 35 jaar master (voorheen: veteraan). Atletiek Maastricht heeft enkele masters die baanatletiek doen. Zij trainen met de senioren mee. Masters die middenlange en lange afstand (mila) willen doen, kunnen terecht bij de mila-groep van Hub Tummers of van Wilbert Huls , die voornamelijk op de baan trainen of bij de (hoogste niveau) loopgroepen, die voornamelijk buiten de baan trainen.

  De leeftijdscategorieën zijn ingedeeld naar geboortejaar. Deze indeling verandert jaarlijks op 1 november, het einde van het baan-seizoen. Voor meer informatie kunt u ook gerust een der trainers hierover vragen. Bij atletiek hanteert men een indeling op leeftijd. Deze indeling op basis van het geboortejaar noemt men de ‘leeftijdscategorieën’. Ieder jaar op 1 november verandert de indeling weer. Deze verandert zodanig de ‘pupillen‘ ongeveer 8-10 jaar oud zijn, de ‘junioren‘ ongeveer 11-19 en de ‘senioren‘ 20 of ouder.

  Vanaf 1 november 2022 geldt:
   • Pupillen C zijn geboren in 2015.
   • Pupillen B zijn geboren in 2014.
   • Pupillen A zijn geboren in 2012/2013.
   • Junioren D  (U14) zijn geboren in 2010/2011.
   • Junioren C (U16) zijn geboren in 2008/2009.
   • Junioren B (U18) zijn geboren in 2006/2007.
   • Junioren A (U20) zijn geboren in 2004/2005.
   • Senioren zijn geboren in 2003 of eerder.
  • Master ben je vanaf je 35e geboortedag. In tegenstelling tot alle andere categorieën gaat de indeling van ‘master‘ naar de geboortedag in plaats van het geboortejaar! Atletiek Maastricht heeft enkele masters die baanatletiek doen. Zij trainen met de senioren mee. Masters (met wedstrijdlicentie) die alleen (midden)lange afstanden willen doen, kunnen terecht bij de groep van Hub Tummers -die voornamelijk op de baan traint- of de hoogste niveau recreatieve loopgroep.

Delen met: