Opleidingen

Heb jij passie voor atletiek en vind je het leuk om te leren hoe je mensen kunt leren springen, werpen, hardlopen of wandelen? Wil je meer weten over hoe je atleten tijdens een wedstrijd kunt coachen? Wil je je trainerskwaliteiten vergroten in baanatletiek, loop- of wandelsport? Wil je je ontwikkelen als trainer/coach? Er worden verschillende opleidingen aangeboden waarbij een onderverdeling is te maken in de disciplines baanatletiek, loopsport en wandelsport. Binnen de verschillende disciplines zijn opleidingen op verschillende niveaus te volgen:

  • opleiding tot trainer niveau 3 (en 4) door de Atletiekunie of de KWBN
  • opleiding tot trainer niveau 1 en 2 die regelmatig bij AM georganiseerd wordt (loop- en wandelbegeleider of assistent-trainer loop- en wandelsport)
  • Meer informatie is te vinden op de website van de Atletiekunie, link en de Wandelbond KWbN, link.

Daarnaast zijn er regelmatig regionale workshops voor trainers, webinars, landelijke trainersdagen en gaan we meer en meer zelf in Maastricht workshops voor trainers organiseren.
We investeren veel tijd in het opleiden en bijscholen van trainers bij de eigen vereniging. We willen trainers de mogelijkheid bieden om zich, in hun eigen, vertrouwde omgeving, verder te ontwikkelen. We blijven op deze manier verzekerd van kwaliteit binnen de vereniging. Een bijscholing past binnen de visie van opleiden van de Atletiekunie en de KWBN, zowel didactisch als inhoudelijk en ook binnen de visie van AM. Je wordt als cursist uitgedaagd om zelf na te denken en zelf te onderzoeken en dat samen met je mede-cursisten, o.l.v. ervaren opleiders.

MEER INFO?
We kunnen natuurlijk altijd nieuwe trainers gebruiken, je ontvangt een passende “vrijwilligersvergoeding”.
Ben je geinteresseerd? Stuur dan een mailtje naar:
Recreanten   : Hugo Wilhelmus (mail)
Wandelsport : Nina Nijs en Carla Arts (mail)
Baanatletiek :Wilbert Huls mail

Delen met: