Nieuwsflits!

Opleidingen

Heb jij passie voor atletiek en vind je het leuk om te leren hoe je mensen kunt leren springen, werpen, hardlopen of wandelen? Wil je meer weten over hoe je atleten tijdens een wedstrijd kunt coachen? Wil je je trainerkwaliteiten vergroten? Wil je je ontwikkelen als trainer/coach? Dan kun je één van de trainersopleidingen van de Atletiekunie of de KWBN volgen.  Er worden verschillende opleidingen aangeboden waarbij een onderverdeling is te maken in de disciplines baanatletiek, loopsport en wandelsport. Binnen de verschillende disciplines zijn opleidingen op verschillende niveaus te volgen. Meer informatie is te vinden op de website van de Atletiekunie, link en de Wandelbond KWbN, link.

We kunnen natuurlijk altijd nieuwe trainers gebruiken, je ontvangt een passende “vrijwilligersvergoeding”.
Ben je geinteresseerd? Stuur dan een mailtje naar:
Recreanten   : Hans de Jongh en Hugo Wilhelmus (hugo@wilhelmus.info)
Wandelsport : Nina Nijs en Carla Arts
Baanatletiek :Wilbert Huls trainerscoordinator-baan@atletiekmaastricht.nl

Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid tot het opleiden en bijscholen van trainers bij de eigen vereniging. We willen trainers de mogelijkheid bieden om zich, in hun eigen, vertrouwde omgeving, verder te ontwikkelen. We blijven op deze manier verzekerd van kwaliteit binnen de vereniging. Een bijscholing past binnen de visie van opleiden van de Atletiekunie en de KWBN, zowel didactisch als inhoudelijk. Je wordt als cursist uitgedaagd om zelf na te denken en zelf te onderzoeken.
Het opleiden van assistent-trainers (baanatletiek, loop- of wandelsport) gebeurt binnen AM, met opleiders die namens de AU e/o de KWbN mogen opleiden. De opleiding tot trainer niveau 3 wordt regionaal georganiseerd.
De organisatie van de bijscholingen/inspiratiesessies gebeurt op aanvraag van verenigingen. Vervolgens zoekt de Atletiekunie een opleider en gaan we op zoek naar een geschikte datum.
Uitgangspunt is om minimaal 2x per jaar een bijscholing te organiseren bij Atletiek Maastricht voor alle trainers.

Delen met: