Hardlopen

 • De recreatieve hardlopers kunnen zes dagen per week (overdag en ’s avonds) trainen met duurlopen en intervaltrainingen. De trainingen worden op alle niveaus aangeboden. Beginners kunnen via Samen leren hardlopen kennismaken met deze verslavende sport. Op deze pagina vind je specifieke informatie over trainingstijden en niveaus, de trainers en trainerscoordinator, trainingsschema´s en blessures.

  Als je een wedstrijdlicentie hebt, dan ben je vanaf 35 jaar master. Atletiek Maastricht heeft enkele masters die baanatletiek doen.  Zij trainen met de senioren mee. Masters (dus met wedstrijdlicentie) die alleen middenlange en lange afstand (mila)  willen doen, kunnen terecht bij de mila-groep van Hub Tummers, die voornamelijk op de baan traint of bij de hoogste niveaus recreatieve loopgroepen die op en buiten de baan trainen.

   

 • Tijd Niveau Trainer(s)
  Maandag – Type training: tempo
  18:00u. Recreanten Jan Lemmens
  18:00u. Recreanten Andre Smeets
  Dinsdag – Type training: interval
  09:30u. Recreanten Joep Pierik
  18:45u. Recreanten Harrie Scheen
  18:45u. Recreanten Anne Muermans
  18:45u. Recreanten Peter Deckers
  18:45u. Recreanten Tonnie Pater
  Erna Katoen
  18:45u. Samen Leren Hardlopen Ronald Colée
  Jan Lemmens
  18:45u. Recreanten Kirsten Smits
  Jolanda Linkens
  Remco Huyveneers
  18:45u. Recreanten Hugo Wilhelmus
  Ilja Schreinemakers
  18:45u. Recreanten Herman van Asselt
  Woensdag – Type training: interval
  18:00u. Recreanten Harry van der Aart
  18:00u. Recreanten Pierre Geelen
  Peter Kleijnen
  18:00u. Recreanten Bert Brouwers
  18:00u. Recreanten Tonnie Pater
  Bram Kroon
  18:30u. Terug Op Oud Niveau Hugo Wilhelmus
  Carla Arts
  Peter Deckers
  Bram Kroon
  Donderdag – Type training: duurloop
  09:30u. Recreanten Frans Braken
  18:45u. Recreanten Harrie Scheen
  Zaterdag – Type training: duurloop
  09:30u. Recreanten Harry van der Aart
  Richard Wijzen
  09:30u. Recreanten Bram Kroon
  Erna Katoen
  Danny Zonneveld
  Martine Boutz
  09:30u. Recreanten Tonnie Pater
  09:30u. Recreanten Peter Deckers
  09:30u. Recreanten John Machiels
  09.30u. Recreanten Harrie Darding
  09.30u. Recreanten Anne Muermans
  09.30u. Recreanten Harrie Scheen
  09:30u. Terug Op Oud Niveau Herman van Asselt
  Bram Kroon
  09:30u. Recreanten Kirsten Smits
  Jolanda Linkens
  Remco Huyveneers
  09.30u. Recreanten Hugo Wilhelmus
  Ilja Schreinemakers
  Marloes Sour
  09.30u. Samen Leren Hardlopen Ronald Colée
  Jan Lemmens
  12.00u. FrameRunning Tonnie Pater
  Hugo Wilhelmus

 • Algemeen trainingsschema
  Zomer 2023

  Wedstrijd trainingsschema


  De laatste jaren gaat onze vereniging steeds meer in groepsverband naar allerlei loopevenementen in binnen- en buitenland. Als hardloper wil je natuurlijk een gedegen voorbereiding. Naast hele specifieke schema’s die hier worden aangeboden, gemaakt door trainers, zijn er ook meer algemene schema’s die je met een goede instructie van je trainer kunt uitvoeren, individueel of als groep. Je vindt ze onder andere op de websites van de Atletiekunie, op Runnersweb.nl en op de websites van de grote loopevenementen. Ook op onze website bieden we een aantal basisschema’s aan (zie hieronder). Kies altijd een trainingsschema dat bij je past! Neem alvorens te starten met zo ’n basisschema contact op met je trainer. Let vooral op! Ga niet opeens veel meer, veel langer en/of veel intensiever trainen dan je gewend bent.

  Onderstaand de basisschema’s waarvoor je eerst de Coopertest moet doen op de baan. Klik op de afbeelding om de PDF-versie te openen. Je kunt deze dan zelf op je eigen PC of laptop opslaan.

  Hoe werkt het?
  Het trainingsschema is gebaseerd op de afstand die je in 12 minuten af kunt leggen. De zogenaamde Coopertest.
  Op basis van je prestatie met de Coopertest wordt afgeleid welke tijd je zou kunnen lopen op de halve marathon. Dat is vervolgens uitgedrukt in tempo en snelheid.
  Het trainingsschema is vervolgens gebaseerd op een drietal tempo’s of snelheden. Duurloop1 (D1) wat ongeveer 85% is van je tempo/snelheid dat je op de halve marathon wilt lopen. Duurloop2 (D2) wat ongeveer 95% is van je tempo/snelheid dat je op de halve marathon wilt lopen. En een Tempoloop (Tempo) dat ligt op 105% van je tempo/snelheid op de halve marathon. In de linkertabel is uitgewerkt welke jouw specifieke tempo’s of snelheden zijn. Gekozen kan worden voor een trainingsschema van 3 of 4 dagen per week.

  Specifieke trainingsschema’s
  Trainingsschema’s specifiek bedoeld voor loopgroepen Atletiek Maastricht met betrekking tot aankomende wedstrijden worden hieronder aangeboden:

  Tijdentabel voor op de baan en uitleg tijdschema baan

 • Ons trainerskorps wordt aangestuurd door twee coördinatoren:
  Hans de Jongh 
  Hugo Wilhelmus


  WAT DOET DE TRAINERSCOÖRDINATOR :

  • Allereerst is hij het aanspreekpunt voor de trainers, bestuur en andere commissies binnen de  vereniging. Ook voor de atleten kan hij van betekenis zijn. Wanneer er vragen en problemen zijn op trainersgebied, kunt je bij de trainerscoördinator terecht.
  • Verder draagt hij zorg voor  bijscholingen en cursussen die gegeven worden intern binnen de vereniging of aangereikt worden vanuit de Atletiekunie. Hij kijkt samen met de trainers naar opleidingen, clinics, trainingschema’s en allerlei andere zaken die ervoor moeten zorgen dat er voldoende en voldoende goed opgeleide trainers zijn die met plezier hun trainingen geven.
  • Onder leiding van de trainerscoördinator komt het trainerscorps 4x keer per jaar bij elkaar. Er wordt dan van alles besproken.
  • Af en toe een kijkje nemen bij de trainingen of zelf meetrainen. Hij kan dan een beeld scheppen van de training, de trainer en de groep, maar ook kan hij vragen stellen of problemen voorleggen.
  • Nieuwe trainers zoeken als het nodig is.
Delen met: