In memoriam Gerard Lemmerling

Beste leden,

Opnieuw hebben we treurig nieuws te melden. Zondagmorgen jl. is Gerard Lemmerling overleden. Gerard is samen met Henriëtte jarenlang lid geweest van Atletiek Maastricht en samen hebben zij ontzettend veel betekend voor de club. Gerard is lang penningmeester geweest in het bestuur en het is aan hem te danken dat onze ledenadministratie zo vlekkeloos verloopt.  Ook heeft hij lang een rol gespeeld in de organisatie van de clubcross en diverse andere vrijwilligersactiviteiten.

Het is frappant dat Gerard is overleden uitgerekend op de dag van de Zweit veur Leid loop. De fysieke malheur van Gerard begon namelijk tijdens de Zweit veur Leid loop in 2016. We gedenken Gerard in dankbaarheid en wensen Henriëtte en kinderen veel kracht toe in deze droevige periode.

Danny Zonneveld

Delen met:

33 Reacties op In memoriam Gerard Lemmerling

 1. yolanda Simon // 12 juni 2023 op 14:45 //

  Hallo Janou, beetje vreemd om dit zou te doen maar als gekke mevrouw wil ik iets ,ik heb je vader niet gekend maar ik ken jou een fantastische dochter met het hart op de juiste plek wil je lang deze weg toch danken voor je steun en hulp, en ik mis jou nu al.
  wie weet ooit zullen onze wegen zich kruisen je weet omni padme hum. heel veer stekte allemaal, met dit grote verlies kan niet anders zijn dan een lieve vader.xxx

 2. Wat verschrikkelijk,Mieke honee

 3. Romain Vleugels // 2 februari 2023 op 18:08 //

  Verschrikkelijk nieuws dat Gerard is overleden.Veel sterkte voor jou Henriette,Sven en Janou.

 4. Marc en Viviane // 31 januari 2023 op 12:31 //

  Henriëtte, zo stonden wij tijdens de Aachener Winterlauf nog met jullie te praten en nu is Gerard er plotseling niet meer; een heel verdrietig bericht. Wij denken terug aan de vele loopjes samen, in onze ‘beginjaren’ bij AM, maar ook aan diverse andere clubactiviteiten en uiteraard de bevrijdingsestafette; Gerard was een mooi mens!
  Heel veel sterkte gewenst met de verwerking van dit grote verlies.

 5. Lieve Henriette,
  Geen woorden voor, gecondoleerd heel veel sterkte met dit verlies; jullie hebben samen zo gevochten.
  Fijn dat we Aachener Winterlauf nog vers in onze gedachten hebben, jullie samen met de vrolijke hond, waar jullie vele kilometers mee hebben afgelegd. Ik denk aan je!

 6. je veux juste dire WOW à cause de la puissance de cette image, non pas parce que ce sont tes seins, mais à cause du voyage que tu as traversé, c’est tellement inspirant et montre aussi du courage et de la fierté et je suis également d’accord avec toi sur le fait que les gens devraient embrasser leurs corps et n’ayez pas honte d’eux 🙂 alors dernière chose, continuez à partager et à inspirer les gens parce que vous êtes un être humain qui est un modèle pour les autres 🙂

 7. Lieve Henriette, we hebben nooit veel contact gehad, ook al woonden we vlak bij elkaar.
  Wij wensen je veel sterkte toe, J
  Je oudste neef en zijn vrouw, Corry en Mat

 8. Monique en Jo Beijers // 23 januari 2023 op 10:42 //

  Beste Henriette en kinderen wat een verschrikkelijk bericht kregen we te horen niet te bevatten
  We wensen jullie dan ook heel veel sterkte met dit zware verlies. We herinneren hem vooral ook als een fijne jeugdvriend waar we nog geregeld aan terugdenken.

 9. Michel Deckers // 23 januari 2023 op 10:17 //

  Lieve Henriëtte en kinderen,

  Woorden schieten te kort met het verlies van Gerard.
  Ik wens jullie ontzettend veel Sterkte en kracht voor de toekomst en put veel moed
  uit de dierbare herinneringen aan hem!

 10. Pia en Maurice // 21 januari 2023 op 16:59 //

  Lieve Henriette en kinderen.
  Dit is schrikken en niet te bevatten. Jullie waren zo positief en hoopvol dat de behandeling zou helpen dat Gerard zich weer beter zou voelen.
  Wij wensen jullie heel veel sterkte bij dit plotse verdriet. Hopelijk helpen alle mooie herinneringen die jullie samen hebben gemaakt , om dit verlies een plek te geven.

 11. Djonnie Soumete // 20 januari 2023 op 22:24 //

  Zondag 17 Januari 2016.
  Maastricht stond in het teken van Zweit veur Leid. Gerard liep niet mee maar stond in de A-2 tunnnel als signaleur. We groetten elkaar. Tot mijn grote verbazing stond hij in de tweede ronde niet op zijn post. Na afloop stuurde ik Henriette een bericht dat hij verzaakt had. Henriette belde mij direct op met de mededeling dat Gerard in het ziekenhuis lag met hartproblemen. Vanaf die dag heeft hij gevochten als een leeuw en bleef hij geloven in een goede afloop.
  Het 90-jarig bestaan van de vereniging kon Gerard niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. Met grote inzet deed Gerard er alles aan om er een onvergetelijk feest van te maken. Wat een energie en een positiviteit straalde hij uit! Jaren verstreken en ondanks de tegenslagen kwam hij er weer bovenop. Najaar 2022 stond hij voor de grootste uitdaging, een hartoperaratie in het Erasmus MC in Rotterdam. Gerard’s vechtlust werd beloond en ik kreeg een foto toegestuurd waarop hij stralend voor het Erasmus MC stond, klaar om naar huis te gaan. Mijn antwoord was dat ik nu weer concurrentie had voor de eerst volgende editie van de Observantenloop. Bij het afscheid van Jacques zag ik hem naast Henriette zitten. We groetten elkaar niet wetende dat het de laatste keer was…
  Zondag 15 januari 2023.
  Maastricht stond weer in het teken van Zweit veur Leid. Ik kreeg het onheilspellende telefoontje dat Gerard was overleden. Gerard, je zal nooit meer op je post staan wat er overblijft is een grote lege plek.
  Selamat jalan Gerard.

 12. Heel veel sterkte voor jullie allen.

 13. Jessy Austen // 19 januari 2023 op 07:08 //

  Lieve Henriette, wat een ongelooflijk verdrietig nieuws. Mocht Gerard graag.
  Heel veel sterkte met dit grote verlies.

 14. Han Hameleers // 18 januari 2023 op 09:42 //

  Beste Henriëtte en familie, wat een treurig bericht. Ik kwam Gerard vroeger geregeld tegen bij de verschillende hardloop crosses en dan maakte we een praatje. Verder kende ik Gerard via mijn werk. Wat een bevlogen, krachtig. optimistisch mens. Des te treuriger is het hoe het de laatste jaren is gelopen. Maar Gerard gaf nooit op. Never nooit!! Helaas is hij niet meer. Ik zal zijn drive en optimisme ook gaan missen. Sterke allemaal.

 15. André Beckers // 18 januari 2023 op 07:50 //

  Afgelopen maandag kreeg ik helaas ook weer via Nikkela Bonfrere het ongeloofelijke bericht dat Gerard zondagmorgen was overleden nadat een hersenbloeding zaterdagochtend hem zijn hervonden levenslust de grond in boorde. Dit trieste nieuws hakte er behoolijk in bij mij.
  Ik heb verleden woensdag nog uitgebreid met Gerard verteld tijdens het afscheid van Jacques Peters. Hij was zo positief en blij dat hij zich weer zo goed voelde met het steunhart waar hij zo voor gevochten had. Ik kende Gerard al zo’n 20 jaar en herinner mij nog goed dat hij bij mijn laatste officiële wedstrijd als AM atleet (Treechloop 2004) mij triomfantelijk bij de finish vertelde dat hij sneller als mij had gelopen. We trainden samen in dezelfde groep toendertijd. Dat heb ik nog vaak daarna moeten horen. Henriëtte leerde ik pas goed kennen tijdens de bevrijdingsestafette van 2019. Zij en Gerard waren een van eersten die ik sprak toen ik conform mijn belofte aan Jacques naar Evreux was afgereisd om een tweetal dagen met het estaffete gezelschap op te trekken. Toen vernam ik pas dat Gerard een hartinfarct tijdens Zweit voor Leid had gekregen. Henriëtte was toen al heel bezorgd over de toekomst en de gezondheid van Gerard. Afgelopen jaar kwam ik Gerard en Henriëtte weer tegen bij de Enci bergloop waar Gerard mij vertelde dat hij nu rondliep met een steunhart. Beiden waren ze hier gelukkig mee en zagen ze de toekomst weer wat rooskleuriger in. Het heeft niet lang mogen duren. Hoe dubbel kan het leven zijn, als je zo’n zware beslissing moet nemen als Henriëtte, om waardig afscheid te nemen van Gerard. Des te dramatischer ook, omdat Gerard en Henriëtte elk moment opa en oma konden worden. Hopelijk kan dit toch heuglijk feit een kracht en steun zijn voor Henriëtte, Sven, Janou en de naaste familie om het onwerkelijke verlies van Gerard samen te verwerken in de komende moeilijke periode.
  Veel liefs, André

 16. Monique en Michel Habets // 17 januari 2023 op 19:54 //

  Henriette heel veel sterkte, ik ben er verdrietig van. Gr Michel Habets.

 17. Kirsten Gennotte-Peters // 17 januari 2023 op 17:28 //

  Henriette, het jaar 2023 start ook slecht voor jou. Onwerkelijk en verdrietig is dit.

 18. Mie p hermans // 17 januari 2023 op 10:19 //

  Hallo Henriette, wat een droevig nieuws ik wens je en de kinderen heel veel kracht toe.

 19. Marleen Gulikers // 17 januari 2023 op 10:02 //

  Lieve Henriette. De zon leek weet wat te schijnen na zo’n zware periode.
  Het heeft helaas niet lang mogen duren..Heel veel sterkte voor jullie allen.
  Marleen

 20. Lieve Henriette, Wat een vreselijk bericht voor jou en de kinderen. Zoveel ups en downs en toch bleven jullie altijd vriendelijk en opgewekt. Gecondoleerd en heel veel sterkte

 21. Lieve Henriette,
  Wat een schok. Zo plotseling. Nadat jullie al zoveel te verwerken hadden de laatste jaren en hierin zo sterk waren!
  Heel veel kracht voor jou en de kinderen in deze moeilijke tijd.

 22. Vera Robroek // 16 januari 2023 op 22:58 //

  Lieve Henriette.

  Na een moeilijke tijd had ik jullie graag een mooie periode van genieten gegund. Afgelopen woensdag nog met Gerard gesproken. Dit is niet te begrijpen. Sprakeloos…verdrietig….oneerlijk en onwerkelijk. Henriette, ik wens je veel sterkte en kracht om dit te verwerken. Liefs Vera

 23. Carry van Mulken // 16 januari 2023 op 22:40 //

  Henriëtte,
  Met de Enci bergloop vertelde je over hetgeen jullie de laatste tijd hadden meegemaakt, in de hoop dat nu betere tijden zouden aanbreken.
  Helaas blijkt die wens nu niet uit te komen.
  Veel kracht en sterkte voor jou en de kinderen.
  Carry X

 24. Torben Mulder // 16 januari 2023 op 22:10 //

  Bijzonder jammer dat zo’n gedreven, energiek en enthousiast iemand als Gerard die zoveel voor AM gedaan heeft zo vroegtijdig van ons heen gaat. Hoe vaak liep hij niet op zaterdagmorgen in Tonnie’s groep als een renpaard voorop! Beste Henriëtte ik wens jullie veel sterkte om ook deze klap te boven te komen.

 25. Neet te geluive….
  Bah, wat is ut leve deks onierlik !!
  Leve, leve Henriette en kinderen, hiel väöl kracht en sterkte gewins.

 26. Tineke en Dick // 16 januari 2023 op 22:02 //

  Wat verdrietig, goed je gekend te hebben. Sterkte Henriette en kinderen

 27. Leef Henriette Sven en Yanou neet te geleuve. Zoe sterk geweest zoevaol gedaon, en noe huurde iech zondaag ut vreselijk nuits. Sterkte haol kracht oet de sjoen herrinneringen met de kinder! Poen Kirsten

 28. Niet te bevatten! Na alles wat je/jullie zo krachtig doorstaan hebben!
  Net nu je opa zou worden…! Zo oneerlijk, zo verdrietig.

  Heel veel sterkte Henriette en familie!

 29. Niet te bevatten, het bericht dat Gerard was overleden! Veel bewondering heb ik voor hoe hij (en met hem zijn Henriette!) is omgegaan met zijn gezondheidsproblemen van de afgelopen jaren. De gesprekjes die we af en toe hadden, heb ik steeds erg kunnen waarderen. Bij veel sportieve en sociale activiteiten van onze club, zoals de Bevrijdingsestafette in 2019, was hij present! Gerard, bedaank, veer zalle diech misse! Henriette en de kinderen: vind troost in al jullie mooie herinneringen!

 30. Beste Henriette, zo stond ik nog met jullie te praten en zo is Gerard er niet meer. Wat een klap. Jullie hebben de laatste jaren heel wat voor de kiezen gekregen. Respect voor de manier waarop jullie dit doorstonden. Ik hoop dat het je lukt om in de geest van Gerard deze enorm moeilijk periode te doorstaan, met hulp van je kinderen en naasten. Heel veel kracht gewenst.

 31. Luciën Philips // 16 januari 2023 op 20:39 //

  Het jaar nog maar pas begonnen en heel zoveel triest nieuws! bah wat treurig!
  Ik wens Henriëtte en familie heel veel sterkte met grote verlies

 32. Wil van Aubel // 16 januari 2023 op 20:30 //

  Gerard leerde ik kennen in de woensdaggroep bij Pierre. Een sterke en gemotiveerde loper.
  Toen kwam de tegenslag en lukt het rennen niet meer. Je bleef je we inzetten samen met Henriette bij de oa de enci bergloop en niet te vergeten de bevrijdingsestafette.
  Gerard je was een mooi mens.
  Henriette en kinderen heel veel sterkte

 33. Hugo Wilhelmus // 16 januari 2023 op 19:56 //

  Niet te bevatten, dat je er niet meer bent Gerard. Zo trof ik je vrijdagmorgen 2 weken geleden op de markt en besloten we een kopje koffie te gaan drinken, even bijpraten want we hadden elkaar alweer een tijdje niet meer gezien. Lief en leed besproken, meer dan genoeg stof om over te praten, niet alleen de vervelende en nare dingen van het leven maar ook de goede en fijne zaken die we meemaken. We gingen uit elkaar met onze ‘visvangst van de dag’ , want die avond gingen we ieder apart lekker kokkerellen hadden we tegen elkaar gezegd. Ik kan je helaas niet meer vragen of het jou heeft gesmaakt …. De laatste tijd was je niet meer zo vaak bij AM maar samen met Henriette hebben jullie heel veel betekent voor onze club, dank daarvoor!!! We gaan je enorm missen Gerard.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.