Nieuwsflits!

RaceRunning

Atletiek Maastricht introduceert als eerste in Zuid-Limburg de discipline racerunning. 

Wat is RaceRunning?
Een RaceRunner is een soort driewiel-loopfiets zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.

Doelgroep
De RaceRunner is geschikt voor kinderen en jongeren (of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of andere syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep (ernstig beperkte) kinderen is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen.

De RaceRunner lijkt voor deze doelgroep zeer geschikt om conditie te onderhouden of verbeteren en bij een sportactiviteit te participeren. 

RaceRunning bij Atletiek Maastricht
Bij Atletiek Maastricht beschikken we over 4 Racerunners.
Elke woensdagmiddag is er een RaceRunning training van 17.00u.-18.00u.

RaceRunning clinic op zaterdag 21 september

Op zaterdag 21 september organiseert Atletiek Maastricht een RaceRunning clinic. We starten om 13.30u. met een powerpoint-presentatie over RaceRunning. Er zal tevens iemand van de NSGK aanwezig zijn. Aansluitend gaan we met de racerunners de baan op. Einde van de clinic zal rond 15.00u. zijn.

Het adres :  Sportpark Jekerdal, Mergelweg 120 
Meer info of aanmelden voor de trainingen kan via racerunning@atletiekmaastricht.nl 


Tegenstanders gezocht voor Josha (7), de snelste racerunner van Zuid-Limburg.

Ook in België is het RaceRunning populair!!

Rennen met de racerunner (Kindertijd KRO-NCRV)


Delen met:
X