Samen Leren Hardlopen

 • Algemene informatie over trainingen: Samen-Leren-Hardlopen

  Dit is de naam van de loopcursus voor beginnende hardlopers die Atletiek Maastricht organiseert voor nieuwe leden; de opvolger van het welbekende “Start-to-run”.

  Samen-Leren-Hardlopen biedt de beginnende hardloper gevarieerde trainingen onder begeleiding van gecertificeerde trainers. Een rustige opbouw en het gezelschap van andere beginnende lopers maken het plezierig. Het doel is om op een verantwoorde en fijne manier te gaan hardlopen in het tempo dat bij jou past. Opbouwend en met aandacht voor je looptechniek waardoor je conditie geleidelijk aan toeneemt. Aan het eind van de training heb je een voldaan gevoel van heerlijk, “ik heb mijn best gedaan”. Je daagt jezelf uit en dat geeft zelfvertrouwen. De trainers helpen je daarbij en zorgen dat je niet te ver gaat.

  TRAININGEN
  Alle deelnemers zijn beginners, de één heeft nog nooit hardgelopen en de ander heeft al wel eens een stukje hardgelopen of heeft een ander sportverleden. Aan iedereen biedt Atletiek Maastricht een plek waar je je als beginnend hardloper thuis voelt.

  De trainer zal iedereen begeleiden om werkelijk goed te leren hardlopen, samen conditie op te bouwen en dat alles met een zo klein mogelijke kans op blessures. Hoe dan ook, je loopt dus altijd samen in een groep met beginners van jouw niveau. Wel zo fijn, veilig en stimulerend! Tijdens deze cursus is er 4x voorafgaand aan de zaterdagtraining een lezing van max. 30 minuten door deskundigen. Over sport, schoenen en gezondheid, zodat je zo goed mogelijk geïnformeerd wordt en je vragen kunt stellen. Bij twijfels over je gezondheid, adviseren we je om voor aanvang te overleggen met je huisarts of het sportmedisch advies centrum (SMA) in Maastricht.

  PLANNING
  Samen-leren-hardlopen start 2x per jaar, in maart en september. Trainingen vinden plaats op zaterdagochtend en een avond; de cursus duurt 12 weken en het uiteindelijke doel is dat je dan 30 minuten aan een stuk kunt hardlopen. Daarna gaan we door met het 2de deel SLH+ ; hierin bouwen we in 12 weken uit naar het doel van 1 uur lopen; zodat je uiteindelijk begeleid wordt naar het instromen in een van onze bestaande hardloopgroepen.

  KOSTEN, AANMELDEN
  De kosten voor deelname aan deze cursus van 12 weken zijn € 35,- ; je ontvangt ook een SOS ID inside om op je schoen te bevestigen. Na die 12 weken kun je AM-lid worden en deelnemen aan de 2de fase – of direct instromen in een van de bestaande trainingsgroepen. Ben je al AM-lid en heb je een reden om in deze groep te willen starten, stuur ons dan eerst een mailbericht alvorens je aan te melden.

  Inschrijven voor de najaarscursus 2023 is niet meer mogelijk.

  Voor vragen of meer informatie kun je mailen met:
  samen-leren-hardlopen@atletiekmaastricht.nl

 •  

  Inschrijven voor de najaarscursus 2023 is niet meer mogelijk.

Delen met: