Nieuwsflits!

Samen Leren Hardlopen

 • Algemene informatie over trainingen: Samen-Leren-Hardlopen

  Dit is de naam van de loopcursus voor beginnende hardlopers die Atletiek Maastricht organiseert voor nieuwe leden; de opvolger van het welbekende “Start-to-run”.

  Samen-Leren-Hardlopen biedt de beginnende hardloper gevarieerde trainingen onder begeleiding van gecertificeerde trainers. Een rustige opbouw en het gezelschap van andere beginnende lopers maken het plezierig. Het doel is om op een verantwoorde en fijne manier te gaan hardlopen in het voor jou juiste tempo. Opbouwend en met aandacht voor je looptechniek waardoor je conditie geleidelijk aan toeneemt. Aan het eind van de training heb je een voldaan gevoel van heerlijk, “ik heb mijn best gedaan”. Je daagt jezelf uit en dat geeft zelfvertrouwen. De trainers helpen je daarbij en zorgen dat je niet te ver gaat.

  Bij de cursus trainen we afhankelijk van het aantal deelnemers in minimaal twee groepen. Allemaal beginners, maar de één heeft nog nooit hardgelopen en de ander heeft al wel eens een stukje hardgelopen of heeft een ander sportverleden. Aan beiden biedt Atletiek Maastricht een plek waar je je als beginnend hardloper thuis voelt.

  De trainer zal iedereen begeleiden om werkelijk goed te leren hardlopen, samen conditie op te bouwen en dat alles met een zo klein mogelijke kans op blessures. Hoe dan ook, je loopt dus altijd samen in een groep met beginners van jouw niveau. Wel zo fijn, veilig en stimulerend! Daarnaast zorgen we voor enkele lezingen van max. 30 minuten door deskundigen, voorafgaand aan de zaterdagtraining, zodat je zo goed mogelijk geïnformeerd wordt.

  Samen-leren-hardlopen wordt tweemaal per jaar georganiseerd en start in de maanden maart en september. De cursus duurt 12 weken en het uiteindelijke doel is dat je dan 30 minuten aan een stuk kunt hardlopen. Daarna gaan we door met het 2de deel SLH+ en bouwen we in 12 weken uit naar het doel van 1 uur lopen; zodat je uiteindelijk begeleid wordt naar het instromen in een van onze bestaande hardloopgroepen.

  De kosten voor de eerste 12 weken zijn € 30,- . Daarna kun je AM-lid worden en deelnemen aan de 2de fase – of direct al instromen in een van de bestaande trainingsgroepen.

  Voor vragen of meer informatie kun je mailen met: samen-leren-hardlopen@atletiekmaastricht.nl

 • Samen-Leren-Hardlopen start zaterdag 18 maart

  Zaterdagochtend 18 maart 2023 start de nieuwe cursus “Samen-Leren-Hardlopen”.

  Samen-leren-hardlopen wordt tweemaal per jaar georganiseerd en start in de maanden maart en september. De cursus duurt 12 weken en het uiteindelijke doel is dat je dan 30 minuten aan een stuk kunt hardlopen. Daarna gaan we door in met het 2de deel SLH+ en bouwen we in 12 weken uit naar het doel van 1 uur lopen; zodat je uiteindelijk begeleid wordt naar het instromen in een van onze bestaande hardloopgroepen.

  De kosten voor de eerste 12 weken zijn € 30,- . Daarna kun je AM-lid worden en deelnemen aan de 2de fase – of al instromen in een van de bestaande trainingsgroepen.

  Voor vragen of meer informatie kun je mailen met:
  samen-leren-hardlopen@atletiekmaastricht.nl


  Aanmeldformulier: De inschrijving gaat in de 2de week van februari open.


 • Terug-Op-Oud-Niveau voor leden van Atletiek Maastricht

  Als je lid bent van Atletiek Maastricht en door omstandigheden niet aan de reguliere trainingen kunt deelnemen (door ziekte, blessures of andere verhindering), dan is “Terug-Op-Oud-Niveau” een goede gelegenheid om weer te starten. Doel van deze trainingen is het hardlopen op een verantwoorde manier op te bouwen met aandacht voor blessurepreventie en vooral met plezier in het hardlopen. Een hardlooptraining bestaat uit meer dan alleen rennen en kilometers maken. Door in de trainingen ook aandacht te besteden aan spierkracht, balans, coördinatie en looptechniek, heeft je lichaam een betere basis om lekker te lopen en de kans op blessures (zoveel mogelijk) te voorkomen. Hardlopen is zoals bekend een blessuregevoelige sport; we willen (snelle) uitval voorkomen en het plezier in het hardlopen vergrotenEr zijn ook enkele lezingen door deskundigen bij deze reeks inbegrepen, op zaterdagochtend van 09.30 tot 10.00 uur.

  Om hier aan deel te kunnen nemen is het nodig dat je je opgeeft via het aanmeldformulier. Je betaalt uiteraard geen cursuskosten.

  De startdatum is ook zaterdagochtend 18 maart a.s.; de trainingen zijn op woensdagavond en zaterdagochtend.

  We gaan er van uit dat je (vrijwel) altijd aanwezig bent, om een mooie opbouw in je trainingen te maken.