Samen Leren Hardlopen

 • Algemene informatie over trainingen: Samen-Leren-Hardlopen

  Dit is de naam van de loopcursus voor beginnende hardlopers die Atletiek Maastricht organiseert voor nieuwe leden; de opvolger van het welbekende “Start-to-run”.

  Samen-Leren-Hardlopen biedt de beginnende hardloper gevarieerde trainingen onder begeleiding van gecertificeerde trainers. Een rustige opbouw en het gezelschap van andere beginnende lopers maken het plezierig. Het doel is om op een verantwoorde en fijne manier te gaan hardlopen in het voor jou juiste tempo. Opbouwend en met aandacht voor je looptechniek waardoor je conditie geleidelijk aan toeneemt. Aan het eind van de training heb je een voldaan gevoel van heerlijk, “ik heb mijn best gedaan”. Je daagt jezelf uit en dat geeft zelfvertrouwen. De trainers helpen je daarbij en zorgen dat je niet te ver gaat.

  Alle deelnemers zijn “beginners”, de één heeft nog nooit hardgelopen en de ander heeft al wel eens een stukje hardgelopen (alleen of in clubverband) of heeft een ander sportverleden. Atletiek Maastricht biedt in deze groep een plek waar je je als beginnend hardloper thuis voelt.

  De trainer zal iedereen begeleiden om werkelijk goed te leren hardlopen, samen conditie op te bouwen incl. extra oefeningen waardoor de kans op blessures zo klein mogelijk is. Hoe dan ook, je loopt dus altijd samen in een groep met beginners van jouw niveau. Wel zo fijn, veilig en stimulerend! Naast deze praktijk organiseren gedurende deze cursus 4 lezingen van max. 30 minuten voorafgaand aan de zaterdagtraining, waarbij specialisten je bijpraten over belangrijke onderwerpen m.b.t. hardlopen en gezondheid. Met ruimte om te vragen te stellen, zodat je zo goed mogelijk geïnformeerd wordt.

  De start van Samen-leren-hardlopen is tweemaal per jaar: in maart en september. De cursus duurt 12 weken en het uiteindelijke doel is dat je dan 30 minuten aan een stuk kunt hardlopen. Daarna gaan we door met het 2de deel “SLH+” en bouwen we in de 2de reeks van 12 weken uit naar het doel om 1 uur te lopen; zodat je uiteindelijk begeleid wordt naar het instromen in een van onze bestaande hardloopgroepen.

  De kosten voor deelname aan deze startcursus van 12 weken zijn € 35,- . Daarna kun je AM-lid worden en deelnemen aan de 2de fase – of direct al instromen in een van de bestaande trainingsgroepen. Ben je al AM-lid en heb je een reden om in deze groep te willen starten, stuur ons dan eerst een mailbericht alvorens je aan te melden.

  Voor vragen of meer informatie kun je mailen met:
  samen-leren-hardlopen@atletiekmaastricht.nl

 • Samen-Leren-Hardlopen start zaterdag 16 september

  Zaterdagochtend 16 september 2023 start de nieuwe cursus “Samen-Leren-Hardlopen”.

  Tweemaal per jaar start de loopcursus “Samen-leren-hardlopen”, in maart en september. De cursus duurt 12 weken en het uiteindelijke doel is dat je dan 30 minuten aan een stuk kunt hardlopen. Daarna gaan we door in met het 2de deel SLH+ en bouwen we in 12 weken uit naar het doel van 1 uur lopen; zodat je uiteindelijk begeleid wordt naar het instromen in een van onze bestaande hardloopgroepen.

  De kosten voor deelname aan eerste 12 weken zijn € 35,- en je ontvangt een SOS-bandje om aan je schoen te bevestigen. Daarna kun je AM-lid worden en deelnemen aan de 2de fase – of al instromen in een van de bestaande trainingsgroepen.

  Voor vragen of meer informatie kun je mailen met:
  samen-leren-hardlopen@atletiekmaastricht.nl


Delen met: