Nieuwsflits!

Samen Leren Hardlopen

warming_up_3

Samen-leren-hardlopen is de naam van de loopcursus voor beginnende hardlopers die Atletiek Maastricht organiseert, de opvolger van het welbekende Start-to-run.

Samen-Leren-Hardlopen biedt de beginnende hardloper gevarieerde trainingen onder begeleiding van gecertificeerde trainers. Een rustige opbouw en het gezelschap van andere beginnende lopers maken het plezierig. Het doel is om op een fijne manier te gaan hardlopen in het voor jou juiste tempo. Opbouwend en met aandacht voor je looptechniek waardoor je conditie geleidelijk aan toeneemt. Aan het eind van de training heb je een voldaan gevoel van heerlijk, ik heb mijn best gedaan. Je daagt jezelf uit en dat geeft zelfvertrouwen. De trainers helpen je daarbij en zorgen dat je niet te ver gaat.

Bij de cursus trainen we afhankelijk van het aantal deelnemers in minimaal twee groepen. Allemaal beginners, maar de één heeft nog nooit hardgelopen en de ander heeft al wel eens een stukje hardgelopen of heeft een ander sportverleden. Aan beiden biedt Atletiek Maastricht een plek waar je je als beginnend hardloper thuis voelt.

Ook als je al wat hebt getraind kan een trainer je verder begeleiden om werkelijk goed te leren hardlopen met een zo klein mogelijke blessurekans. Hoe dan ook, je loopt dus altijd samen in een groep met beginners van jóuw niveau. Wel zo fijn, veilig en stimulerend!

Samen-leren-hardlopen wordt tweemaal per jaar georganiseerd en wel in de maanden Maart en September. De cursus duurt 12 weken en het uiteindelijke doel is dat je 30 minuten aan een stuk  kunt hardlopen.

Het is voorlopig nog niet mogelijk om je in te schrijven voor de nieuwe cursus Samen-leren-hardlopen 2021. De laatste cursus moeten we nog afmaken en we weten niet wanneer we kunnen starten.

Hou de website van AM in ieder geval in de gaten.

Meer informatie: samen-leren-hardlopen@atletiekmaastricht.nl

X