Nieuwsflits!

Samen Leren Hardlopen

 • Samen-leren-hardlopen voor niet-AM-leden start zaterdag 18 september 2021
  Zaterdagochtend 18 september start een nieuwe cursus “Samen-leren-hardlopen”. Het programma is bedoeld voor mensen zonder, of met heel weinig loopervaring. Ook mensen die opnieuw willen starten na een blessure kunnen deelnemen. Het programma bestaat uit een startcursus en een vervolgcursus:

  • De startcursus duurt 12 weken; na afloop ben je in staat om 30 minuten aaneengesloten hard te lopen. 
  • Voor deze startcursus betaal je € 30,00. Je hebt dan een kortlopend lidmaatschap bij Atletiek Maastricht, krijgt twee trainingen per week (dinsdagavond en zaterdagochtend) en je bent verzekerd.
  • We gaan er van uit dat je (vrijwel) altijd aanwezig bent, om een mooie opbouw te maken.
  • De vervolgcursus duurt 10 weken; je bent dan in staat om 60 minuten aaneengesloten hard te lopen. Je wordt lid van Atletiek Maastricht.
  • Aanmelden kan via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

  Je inschrijving is pas definitief als wij het inschrijfgeld hebben ontvangen.

  Maak hiervoor het bedrag van € 30,00 over op onderstaande rekening o.v.v. “Je naam + inschrijving Samen Leren Hardlopen september 2021”

  IBAN: NL98 INGB 0001 2152 18
  Rekeninghouder: Atletiek Maastricht

  Aanmeldformulier Samen-Leren-Hardlopen
  De inschrijving is helaas gesloten. 

 • Samen-opnieuw-leren-hardlopen voor leden

  De “her-intreders”

  Als je lid bent van Atletiek Maastricht en door omstandigheden niet aan de reguliere trainingen kunt deelnemen (door ziekte, blessures of andere verhindering), dan is “Samen-opnieuw-leren-hardlopen” een mooie gelegenheid om weer te starten. Doel van deze trainingen is het hardlopen op een verantwoorde manier op te bouwen met plezier in het hardlopen. Een hardlooptraining bestaat uit meer dan alleen rennen en kilometers maken. Door in de trainingen ook aandacht te besteden aan spierkracht, balans, coördinatie en looptechniek, is je lichaam beter voorbereid om lekker te lopen en de kans op blessures (zoveel mogelijk) te voorkomen. Hardlopen is zoals bekend een blessuregevoelige sport; we willen (snelle) uitval voorkomen en en het plezier in het hardlopen vergroten.

  Om hier aan deel te kunnen nemen is het nodig dat je je opgeeft via het aanmeldformulier dat binnenkort hier verschijnt. Je betaalt uiteraard geen cursuskosten.

  De startdatum is ook zaterdagochtend 18 september a.s.; de trainingen zijn op woensdagavond en zaterdagochtend.

  We gaan er van uit dat je (vrijwel) altijd aanwezig bent, om een mooie opbouw in je trainingen te maken.

  Aanmeldformulier Samen-Leren-Hardlopen
  De inschrijving is helaas gesloten. 

 • Algemene informatie over trainingen: Samen-leren-hardlopen

  Dit is de naam van de loopcursus voor beginnende hardlopers die Atletiek Maastricht organiseert, de opvolger van het welbekende Start-to-run.

  Samen-Leren-Hardlopen biedt de beginnende hardloper gevarieerde trainingen onder begeleiding van gecertificeerde trainers. Een rustige opbouw en het gezelschap van andere beginnende lopers maken het plezierig. Het doel is om op een fijne manier te gaan hardlopen in het voor jou juiste tempo. Opbouwend en met aandacht voor je looptechniek waardoor je conditie geleidelijk aan toeneemt. Aan het eind van de training heb je een voldaan gevoel van heerlijk, ik heb mijn best gedaan. Je daagt jezelf uit en dat geeft zelfvertrouwen. De trainers helpen je daarbij en zorgen dat je niet te ver gaat.

  Bij de cursus trainen we afhankelijk van het aantal deelnemers in minimaal twee groepen. Allemaal beginners, maar de één heeft nog nooit hardgelopen en de ander heeft al wel eens een stukje hardgelopen of heeft een ander sportverleden. Aan beiden biedt Atletiek Maastricht een plek waar je je als beginnend hardloper thuis voelt.

  Ook als je al wat hebt getraind kan een trainer je verder begeleiden om werkelijk goed te leren hardlopen met een zo klein mogelijke blessurekans. Hoe dan ook, je loopt dus altijd samen in een groep met beginners van jóuw niveau. Wel zo fijn, veilig en stimulerend!

  Samen-leren-hardlopen wordt tweemaal per jaar georganiseerd en start in de maanden maart en september. De cursus duurt 12 weken en het uiteindelijke doel is dat je 30 minuten aan een stuk  kunt hardlopen.

  Voor vragen of meer informatie kun je mailen met: samen-leren-hardlopen@atletiekmaastricht.nl


X